Politie Hollands Midden

Kaag en Braassem - Meer dan 100 alcomobilisten in 2009

Kaag en Braassem, 14-12-2009 o Het afgelopen jaar is er in de gemeente Kaag en Braassem dagelijks gecontroleerd op alcohol in het verkeer. De controles werden gehouden door het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) en het lokale politieteam. Meer dan 100 automobilisten bleken tijdens deze controles teveel gedronken te hebben.

Afgelopen vrijdagavond 11 december 2009 was het ook weer raak. Twee automobilisten werden tijdens een alcoholcontrole op de Alkemadelaan in Roelofarendsveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was hoger dan de toegestane 220 ug/l, namelijk 285 en 290 ug/l. De automobilisten kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

In 2009 zijn in de gemeente Kaag en Braassem geen rijbewijzen ingenomen tijdens alcoholcontroles, maar wel voor het overschrijden van de snelheid. In de Kaag en Braassem in 2009 zijn er door het RVHT zes rijbewijzen ingevorderd omdat de snelheidslimiet dusdanig overschreden werd. De hoogste snelheid werd gemeten in Woubrugge. Een motorrijder reed 220 km/u over de N446, de maximaal toegestane snelheid is op deze weg 80 km/u.

De politie en het RVHT zetten de alcohol- en verkeerscontroles het komende jaar door.

Verkeersovertredingen Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden controleert op een aantal speerpunten waaronder snelheid- en roodlichtovertredingen, rijden onder invloed, het dragen van bromfietshelmen, autogordels en niet-handsfree bellen. Het overtreden van deze verkeersregels is in Nederland de oorzaak voor de meeste (dodelijke) ongevallen en ziekenhuisslachtoffers. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam werkt samen met de lokale politieteams. Op deze manier kunnen de verkeerscontroles bijdragen aan een veilige verkeersituatie, zowel veilig voor fietsers, voetgangers als automobilisten