Philips onthult verlichtingsmake-over van winkel Floortje Dessing

14/12/2009 15:45

Philips Electronics Nederland B.V.

PHILIPS ONTHULT VERLICHTINGSMAKE-OVER VAN WINKELCONCEPT FLOORTJE DESSING

Samenwerking resulteert in toonbeeld van energiezuinige verlichting bij Nukuhiva

Amsterdam - Floortje Dessing en Philips onthullen vandaag de officiële make-over van de verlichting in Floortjes conceptstore Nukuhiva in Amsterdam. Traditionele gloeilampen hebben plaatsgemaakt voor energiezuinig LED-design. De fairtrade-voorvechter heeft een nieuw lichtplan dat het merkconcept en de winkelformule ondersteunt en versterkt. Zowel de sfeer als de functionaliteit van het licht is verbeterd. Bovendien vermindert het jaarlijkse energieverbruik op basis van de nieuwe verlichting met meer dan 40 procent.

Het klimaatprobleem vraagt om samenwerking

Floortje Dessing richtte Nukuhiva in 2006 samen op met haar partners Guido Keff en Peter Schuitema: "Nukuhiva was oorspronkelijk een bescheiden initiatief van een aantal gelijkgestemde mensen die iets goeds voor de wereld willen doen. Het oplossen van het klimaatprobleem vraagt om samenwerking, want alleen kunnen we het niet."

"Wij voelen ons gesterkt in onze missie nu onze inspanningen een basis kunnen bieden voor een samenwerking zoals deze met Philips. Samen het belang van duurzaamheid voor het voetlicht te krijgen. Het nieuwe lichtplan geeft de winkel een fantastische uitstraling en ons assortiment komt veel beter tot zijn recht. En het is geweldig dat we tot zo'n energiebesparing zijn gekomen", aldus Floortje.

Revolutionair in energiezuinigheid

Voor de make-over van de winkelverlichting heeft Philips een op maat gemaakte energiescan uitgevoerd om inzichtelijk te maken welke energiebesparing bereikt kon worden. Met meer dan 100 jaar ervaring in verlichting, heeft het creatieve lichtontwerpersteam van Philips gezorgd voor een optimale lichtervaring en functionaliteit in combinatie met een maximale energiebesparing.

Steven Boerma, Marketing Manager bij Philips Lighting legt uit: "Verlichting is een van de belangrijkste elementen van een succesvolle winkelformule én vormt tot wel 60% van de energierekening van een winkel. Floortje Dessing zet met deze verlichtingsmake-over een belangrijke stap naar een nog duurzamer Nukuhiva. Wij zijn trots dat wij hier samen mogen laten zien dat prachtige winkelverlichting hand in hand kan gaan met significante energiebesparingen."

Duurzaamheidspodium voor succesvol ondernemen

Steven vervolgt: "Wij hebben Nukuhiva als duurzaamheidspodium benaderd en zochten de uitdaging in een zo optimaal mogelijk lichtontwerp. Een waardig toonbeeld voor de branche en de winkelende consument. Besparing in energieverbruik kan met het eenvoudig verwisselen van lampen in een bestaande installatie van een winkel ook al meteen resultaat opleveren."

Philips en Nukuhiva laten met deze make-over hun gezamenlijke visie zien van een wereld waarin eerlijke mode, een duurzame stijl en maatschappelijk betrokken ondernemerschap hand in hand gaan.

Floortje besluit: "Ik geloof dat het bedrijfsleven een belangrijke rol heeft in onze weg naar een duurzame wereld met minder CO2-uitstoot. Zodra iedereen begrijpt dat ecologische belangen economische niet hoeven uit te sluiten, hebben we een prachtige formule voor werkelijk succesvol ondernemen."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.philips.nl/nieuwscentrum