Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn deelt duurzame kerstpakketten uit

Iedereen die van de gemeente Hoorn een bijstandsuitkering ontvangt krijgt een duurzaam kerstpakket. Dat besloot het college van B en W onlangs in het kader van de Puur Hoorn klimaatcampagne. De cliënten moeten wel eerst een gratis workshop energie besparen volgen. Op maandag 14 december deelde wethouder Jan de Boer de kerstpakketten uit aan de eerste cursisten.
Begin december nodigde het Hoornse college van B en W alle cliënten van de afdeling Werk en Bijstand uit om zich op te geven voor de workshop energie besparen. De workshop duurt 2,5 uur. Tijdens deze workshop leren de cursisten wat zij kunnen doen om energie, en dus ook geld te besparen. Het gaat om kleine aanpassingen in en om huis en in gedrag die jaarlijks een besparing kunnen opleveren van wel 200 euro. Er is ook alle ruimte om de persoonlijke situatie van de deelnemers te bekijken.

Interessant en leerzaam
In december volgen ruim 300 deelnemers de workshop energie besparen. Cursiste Manuele Baede is enthousiast over de workshop. Het is echt een heel leuke, interessante en leerzame cursus, zegt zij. Je wordt veel bewuster van je energieverbruik. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik veel meer apparaten heb die altijd stroom gebruiken, ook als je ze uit zet. Ik zal wat ik geleerd heb zeker gaan toepassen. Een echte aanrader!

Extra steuntje in de rug
Na afloop van de workshop krijgen alle cursisten duurzaam kerstpakket ter waarde van 75 euro. Hierin zitten allerlei handige artikelen waarmee zij energie en geld kunnen besparen, maar ook een aantal heerlijke levensmiddelen om gezellig de feestdagen mee door te komen. Er is veel te winnen met energiebesparing, juist als je een laag inkomen of een bijstandsuitkering hebt, legt wethouder Jan de Boer uit. Wij hopen mensen op deze manier te helpen bewuster om te gaan met hun energieverbruik en geven ze een extra steuntje in de rug voor de feestdagen.

Aanmelden
Sinds 1 september 2009 kunnen alle inwoners van de gemeente Hoorn de workshop energie besparen volgen. Interesse? Meld u dan aan voor de cursus via puurhoorn@horizoncollege.nl, of neem contact op met het ROC Horizon College via (0229) 28 73 16.

Speciaal voor mensen die van de gemeente Hoorn een bijstanduitkering ontvangen organiseert de gemeente op 20 en 27 januari extra cursusdagen. Deze cursisten krijgen na afloop ook nog een duurzaam kerstpakket. Interesse? Meld u dan vóór 1 januari 2010 aan per e-mail via wb.gwi@hoorn.nl. Stuur dan uw naam en adres op en geef aan op welke dag(en) u de workshop kunt volgen. U kunt ook een aanmeldingsformulier invullen bij het GWI.

Duurzame kerstpakketten gemeente Hoorn Laatste wijziging van deze pagina: 14 december 2009