Project Gemeente Westland

Westland: 1 aanspreekpunt voor opvoeden en opgroeien

CJG Westland: 1 aanspreekpunt voor opvoeden en opgroeien

Publicatiedatum: 14-12-2009

Per 1 december 2009 kunnen Westlanders met vragen over opvoeden en opgroeien één telefoonnummer bellen; 088 - 0549977. Waar voorheen Kwadraad, Careyn, Bureau Jeugdzorg en GGD apart benaderd moesten worden, is er vanaf nu één aanspreekpunt. De medewerkers van het toekomstig Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Westland helpen snel en gemakkelijk bij alles betreffende het opvoeden en opgroeien van een kind.

Bereikbaar
Het algemene CJG telefoonnummer is bereikbaar van 8:00 tot 17:30 op werkdagen. Westlanders kunnen terecht met inhoudelijke vragen maar ook voor het maken of verzetten van afspraken. Klanten worden zo veel mogelijk direct geholpen met hun vraag of maximaal 1 keer doorverbonden.

Het CJG Westland
Sinds het ondertekenen van de intentieverklaring in juni 2009 is er hard gewerkt. De inhoudelijke samenwerking heeft vaste vormen aangenomen, er is een gezamenlijk telefoonnummer en begin 2010 gaat ook de gezamenlijke website van het CJG Westland in de lucht. Medio januari openen de eerste CJG locaties hun deuren. Wethouder Marga de Goeij-van der Klugt: "Het centrale telefoonnummer is een belangrijke stap richting het CJG Westland. Vanaf nu kunnen opvoeders met al hun vragen terecht op bij één aanspreekpunt. Nu is dat nog telefonisch, straks ook op internet en op 6 locaties door heel Westland".

Krachten bundelen
In het CJG zullen diverse organisaties, waaronder het vertrouwde consultatiebureau, hun krachten en deskundigheid op het gebied van opvoed- en opgroeiondersteuning bundelen. In het CJG Westland staat de klant voorop en daarom is het, anders dan in andere gemeenten, zo goed dat het onderwijs nadrukkelijk betrokken is. Partners in het CJG Westland zijn: gemeente Westland, Careyn, Bureau Jeugdzorg Haaglanden, GGD Zuid Holland West, Kwadraad en het FSPOW (Federatief Samenwerkingsverband Primair Onderwijs.