Politie Gelderland-Zuid

SMS-Alert met waarschuwing voor gevaarlijke flessen

Malden, 14-12-2009 o De politie heeft zondag in Malden een SMS-Alert verstuurd na een melding dat een kind in een speeltuintje aan de Kerkweg lichtgewond raakte toen het in aanraking kwam met een fles met vloeistof. Later bleek dit een overblijfsel te zijn voor een zelfgemaakte croftybom. Via de SMS-Alert zijn omwonenden gewaarschuwd om het bij het aantreffen van een dergelijke fles meteen de politie te bellen.

Het kindje (van 5 jaar) zou zondagmiddag, omstreeks 16.35 uur, tegen een fles geschopt hebben en daarbij wat vloeistof in het gezicht hebben gekregen. Het kind reageerde direct op de vloeistof, werd rood en kreeg pijn, en werd zo snel mogelijk door haar familie naar het ziekenhuis gebracht voor eerste hulp. De politie ging onmiddellijk ter plaatse kijken en trof samen met de brandweer nog enkele flessen met vloeistof aan. Deze zijn veilig gesteld waarna de brandweer het speeltuintje grondig heeft gereinigd. Dit trok de nodige bekijks. Voor ieders veiligheid werd er een ruime afzetting geplaatst.

Verder onderzoek en getuigenoproep

De politie is een nader onderzoek gestart om te achterhalen wie met materiaal voor een zelfgemaakte croftybom aan de slag is geweest. Hiertoe hebben agenten maandagochtend een buurtonderzoek gedaan. Er wordt nog aangifte opgenomen.

Ook doet de politie hierbij een getuigenoproep:

Wie heeft zondagmiddag in het speeltuintje gelegen tussen woningen aan de Plantsoenstraat Broekkant Kerkweg iets opvallends waargenomen wat met de gevonden flessen vloeistof verband kan houden? Wie heeft meer informatie dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn? U kunt contact opnemen met het politieteam Groesbeek op telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u anoniem informatie doorgeven via 0800-7000.

Tot slot een algehele waarschuwing:
Vind u een 'verdachte fles' met vloeistof raak deze dan niet aan, houd afstand en waarschuw de politie. Bij contact kunnen er namelijk brandwonden ontstaan.
(08)

Laatst gewijzigd 14-12-2009 16:40 | © Regio Gelderland-Zuid |