Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Maandag 14 december 2009

* POLITIE HOUDT OVERVALLERS PIZZAKOERIER AAN

BARENDRECHT - De politie heeft zondagmiddag rond 17.15 uur twee verdachten aangehouden voor een poging overval op een pizzabezorger aan de Carnisser Baan.
Agenten kregen een melding dat op de Carnisser Baan geprobeerd was een pizzakoerier te overvallen. Direct na de overval kwamen er meerdere pizzakoeriers naar de pizzeria en werden de verdachten gezien toen zij onder een tunnel doorliepen richting het plaatselijke zwembad. Na een korte achtervolging hebben agenten de jongens aangehouden. De 16- en 17-jarige jongens afkomstig uit Rotterdam, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

* AGENT BEROOFD TIJDENS ACHTERVOLGING STRAATROVERS

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee mannen aangehouden na twee straatroven.
Vrijdagavond rond 23.15 uur zag een agent in zijn vrije tijd dat er een man werd beroofd door twee mannen op de Wolphaertsbocht. De politieman rende achter de daders aan en hield één van hen aan op de Frans Bekkerstraat. De 22-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens de achtervolging was de agent in burger aan het telefoneren. Een derde man griste de telefoon uit zijn handen en ging ervandoor. De fietsende verdachte werd echter herkend door de agent. Agenten hielden de 38-jarige Rotterdammer aan op de Boergoensestraat. Zijn fiets is in beslag genomen. Vlak voor de aanhouding gooide de verdachte een telefoon weg. Er wordt nader onderzoek ingesteld.

* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
OVERSCHIE - De politie heeft woensdagochtend rond 7.00 uur een hennepkwekerij opgerold aan de West-Sidelinge. Na een tip over mogelijk wapenbezit gingen agenten naar een woning aan de West-Sidelinge. Bij een huiszoeking werd een Taser stroomstootwapen aangetroffen, evenals verdovende middelen. In de kelder werden bovendien diverse materialen aangetroffen waarmee een hennepkwekerij kan worden opgezet. Alle spullen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 34-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING EN BEDREIGING

De politie hield zondagochtend twee mannen aan voor mishandeling en bedreiging.
Even voor tien uur meldden twee vrouwen, beiden 21 jaar oud en afkomstig uit Zeist en Nieuwkoop, dat zij in een woning aan de Bermdijk waren mishandeld en bedreigd. Eén van de slachtoffers, de vrouw afkomstig uit Zeist, had haar neus en pols gebroken. Beiden waren met een vuurwapen bedreigd.
Op het moment dat de politieagenten bij de woning kwamen, zagen zij een 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, die voldeed aan het signalement. Deze man werd aangehouden. Tijdens de fouillering bleek hij in het bezit van een aantal xtc-pillen. Na overleg werd met behulp van het Arrestatieteam een instap in de woning gedaan. Hier werd de hoofdbewoner, een 36-jarige Rotterdammer aangehouden. In de woning werd een kleine hoeveelheid hennep en patronen aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. De slachtoffers kregen slachtofferhulp aangeboden.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN MISHANDELING VROUW

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft zondagmiddag rond 16.30 uur een man aangehouden in een woning aan de Standaardmolen, na mishandeling van zijn vrouw.
Agenten kregen een melding dat er ruzie was in een woning. Toen ze daar aankwamen deed een vrouw huilend de deur open. Zij verklaarde te zijn geslagen door een man die in de woning aanwezig was. De 53-jarige vrouw had zichtbaar letsel aan haar oog en wang. De 55-jarige man is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tussen 23.00 uur en 06.00 uur een alcoholcontrole gehouden in de Simonstraat.
In totaal hebben er 743 mensen geblazen, 13 personen hadden teveel gedronken. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het weigeren van het blazen(1), belediging(1) en rijden zonder rijbewijs(1). Het hoogst gemeten u/gl was 750.


* POLITIE HOUDT ALGEMENE VERKEERSCONTROLE

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagmiddag rond 13.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de G J de Jonghweg. In totaal zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor onverzekerd rijden(2), niet kunnen tonen kentekenbewijs(1), rijden zonder gordel(1), rijden zonder rijbewijs(1) en opgeven valse naam(1). Naar aanleiding van de valse naam heeft de politie één aanhouding gedaan.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE VOOR BEDREIGING AAN

VLAARDINGEN - De politie heeft zondagmiddag rond 18.00 uur een verdachte van bedreiging aangehouden in de Slingerlandstraat. Een vrouw belde de politie toen haar partner op het Laseurpad bedreigd werd door een man. Agenten stelden een onderzoek in waaruit bleek dat de verdachte aan de Slingerlandstraat woonde. Nadat zijn ouders hem sommeerden thuis te komen, konden agenten de 16-jarige Vlaardinger aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau. De politie onderzoek de zaak.


* AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA INRIJDEN OP POLITIEAGENTEN

Een 28-jarige Pool is zondagmorgen vroeg op de rijksweg A20 aangehouden nadat hij een stopteken voor een alcoholcontrole had genegeerd. De man reed vervolgens weg over de Tjalklaan, Matlingeweg, Boenbrug A13 en de A20. Tijdens deze tocht reed hij ook in op een politieauto met inzittenden. De man kon uiteindelijk worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


*