Politie Groningen

Politie lost mishandelingen Warffum op

Verdachte sloeg in november ook politieman

Warffum, 14-12-2009 o De politie heeft met de aanhouding van twee Groningers de mishandeling van twee inwoners van Warffum opgelost. Het duo van 23 en 25 jaar werd begin augustus mishandeld in hun beide woningen. De Stadjer zouden het tweetal thuis hebben opgezocht vanwege het rijgedrag van een van hen. De slachtoffers raakten dusdanig gewond dat ze zich door een arts moesten laten behandelen.

Aanhouding op Schiphol

Direct na de mishandeling startte de politie een onderzoek. Gedurende het onderzoek heeft de politie een buurtonderzoek gedaan en is ook met diverse personen gesproken. Na enige tijd werd bij de politie duidelijk wie voor de mishandeling verantwoordelijk was. Zondag werd de 32-jarige verdachte aangehouden toen hij aankwam op Schiphol. Hij was enkele maanden in het buitenland geweest en keerde nu weer terug.

Politieman geslagen

De 24-jarige verdachte werd eind november aangehouden nadat hij in Groningen bij een verkeersruzie een politieman had geslagen. De agent was onderweg naar zijn werk toen de verdachte hem klemreed op de Kardingerweg in Groningen. De Stadjer had zich geërgerd aan het rijgedrag van de politieman. Na de aanhouding verklaarde de Stadjer ook verantwoordelijk te zijn voor de mishandeling in Warffum.

Bekentenis

De twee verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. De oudste verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De jongste van het duo zit nog steeds vast. De politie stuurt het dossier naar justitie.