Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-12-2009

22 aanhoudingen bij identiteitscontrole Willem II

TILBURG: De politie hield zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd Willem II - Roda JC een identiteitscontrole onder de supporters van de Tilburgse voetbalploeg. Hierbij zijn 22 personen aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.
De politie besloot de controle te houden om een beter beeld te krijgen van een groep supporters naar aanleiding van ongeregeldheden bij de wedstrijd Willem II - FC Twente op 29 november. Bij deze wedstrijd werden politieagenten bekogeld met stenen. De agenten begeleidden die dag de supporters richting het Willem II-stadion, toen een gedeelte van de supporters zich zonder tegen de politie keerde. Politie en de gemeente Tilburg kondigde maatregelen aan. Namens politie, justitie, de gemeente Tilburg en Willem II kregen 2500 supporters een brief. Hierin werd de supporters duidelijk gemaakt dat agressief gedrag niet wordt getolereerd en werden maatregelen aangekondigd. Daarnaast werden getuigen van de ongeregeldheden opgeroepen zich te melden bij de politie.
Alle verdachten zijn met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Schennispleger aangehouden

TILBURG: De politie ontving zondag om 02.15 uur melding van een vrouw die een schennispleger zag op parkeerplaats de Leikant een man staan die zich stond te bevredigen. De vrouw meldde dat de man vervolgens achter haar aan was gereden in de richting van Eindhoven. Aan de hand van het kenteken en type van de auto kon een 33-jarige man uit Oosterhout worden aangehouden. Van de 24-jarige vrouw uit Helmond is aangifte opgenomen van openbare schennispleging.

Man aangehouden na mishandelen vriendin

HILVARENBEEK: De politie kreeg zondag om 23.45 uur melding van huiselijk. Een 37-jarige vrouw uit Hilvarenbeek verklaarde bij aankomst van de politie dat ze door haar vriend was mishandeld. De man zou haar meerdere klappen hebben gegeven en de vrouw had zichtbaar letsel in haar gezicht. De vrouw besloot geen aangifte te doen tegen haar vriend. De politie heeft de 42-jarige man vervolgens ambtshalve aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verdachte aangehouden voor mishandeling en brandstichting

OISTERWIJK: Zondagavond kreeg de politie melding van een woningbrand. In de woning waren op dat moment vermoedelijk nog kinderen aanwezig. In eerste instantie stuurde de gemeenschappelijke meldkamer aan de hand van de melding alle hulpdiensten naar de woning. Hierbij werd ook een traumahelikopter opgeroepen.
Al snel bleek dat de bewoner kleding in de open haard aan het
verbranden was.
Even voor de brand meldde de 29-jarige bewoonster van de woning zich bij de buren nadat ze was mishandeld door haar man. De vrouw was door de man in haar pyjama op straat gezet. De vrouw verklaarde tegenover de politie te zijn geslagen, geschopt en vervolgens aan haar haren naar buiten te zijn gesleept. Korte tijd later bleek er brand te zijn in de woning. De man had de kleding van de vrouw in brand gestoken. De politie hield de 38-jarige man uit Oisterwijk aan en stelde hem in verzekering.

Tweetal aangehouden na vernieling

TILBURG: Bij een gelegenheid aan het Pieter Vreedeplein werden zondagavond rond 19.50 uur twee verdachten aangehouden. Personeel sprak die avond een man aan op zijn gedrag. De man pakte allerlei etenswaren bij het buffet met zijn handen vast en legde het vervolgens terug in de vitrine. Toen hij hierop werd aangesproken smeerde hij etenswaren op een muur. De man kreeg een toegangsverbod en werd meerdere malen verzocht het pand te verlaten. De man weigerde en werd erg agressief. Hij probeerde personeel te slaan en werd tegen de grond gewerkt. De politie trof bij aankomst personeel aan die de man tegen de grond hielden om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen. De politie nam de 21-jarige Tilburger over en sloeg hem in de boeien. Een 25-jarige Tilburger, een vriend van de 21-jarige man, probeerde de politie beletten de man aan te houden. Hij duwde de politieagenten en wilde niet weggaan. Hij is daarop ook aangehouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding en is met geweld aangehouden. Ook bij transport naar - en insluiting op het politiebureau bleven de twee zich verzetten. Na verhoor zijn de twee rond middernacht in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor niet voldoen aan vordering

OISTERWIJK: De politie hield zondag een 51-jarige Oisterwijker aan voor het niet voldoen aan een vordering. Om 22.20 uur had de politie melding gekregen van beveiligers dat er een grote vechtpartij gaande zou zijn. Bij aankomst van de politie werden er geen vechtende jongeren aangetroffen. De groep zou richting het centrum zijn gelopen. De politie sprak verderop met een groep jeugd. Tijdens het aanspreken van de groep werden politieagenten benaderd door een man. Hij deelde mee dat hij vond dat de politie te lang op zich had laten wachten. Omdat de man niet kon of wilde antwoorden op de vraag wat er gebeurd was en hij in discussie wilde met de politieagenten werd hem gevraagd ergens anders te gaan staan. Hier voldeed hij niet aan. De man werd meerdere malen gevorderd en hierna, nadat hij nog steeds niet weg wilde gaan, door een agente begeleid. De man haalde uit naar de agente en raakte haar op haar arm. Ook beledigde hij de agenten.
De man is rond 22.35 uur aangehouden. Tijdens verhoor verklaarde de man het niet eens te zijn met zijn aanhouding. Hij vond het niet nodig ergens anders te gaan staan als de politie hem hiertoe vorderde en bleef bij zijn standpunt dat de politie te lang op zich had laten wachten. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden na ongeval voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: De politie hield zondag rond 14.50 uur een 61-jarige man uit Tilburg aan voor rijden zonder rijbewijs. De bestuurder was betrokken bij een ongeval op de kruising tussen de Turnhoutsebaan en de
Tijvoortsebaan. Bij het oversteken van de kruising had de man de 70-jarige automobilist uit Tilburg, die richting Poppel reed over het hoofd gezien. Op de kruising kwamen de auto's met elkaar in
aanrijding. Bij aankomst van de politie bleek dat de 61-jarige bestuurder geen rijbewijs had. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd en zijn weggetakeld.
De verdachte verklaarde enkel uit nood te hebben gereden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scooterrijder vlucht voor de politie

TILBURG: Een politieagent zag zondagmiddag een jongen zonder helm op een bromfiets rijden die in erg slechte staat verkeerde. De bestuurder van het voertuig ging er bij het zien van de politie vandoor. Hij negeerde een stopteken, reed weg en schoot een zandpad in. Op zijn vlucht reed de jongen bijna een vrouw omver en ging korte tijd later onderuit, om vervolgens te voet verder te gaan. De politieagent leende een fiets van een voorbijganger en ging achter de jongen aan. De agent zag hem onder het viaduct in de bosjes lopen en de 16-jarige Tilburger kon worden aangehouden. Hij wordt verdacht van heling, rijden zonder helm, - rijbewijs en - verzekering, rijden op de groenvoorziening, het in gevaar brengen van medeweggebruikers, het voeren van uitstekende delen op een bromfiets en het negeren van een stopteken. De verdachte bekende. De scooter is in beslag genomen voor onderzoek. Het voertuig was ontdaan van alle serienummers en is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld en hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 14-12-2009 16:19 | © Regio Midden en West Brabant |