Gemeente Waddinxveen


Wijkplatform Zuid en Oost maakt met verkeersmaatjes Burgemeester Trooststraat veiliger
foto overhandiging verkeersmaatje

Woensdag 2 december heeft Saskia Klarenbeek, inwoonster van de Burgemeester Troostraat, zogenaamde verkeersmaatjes uitgedeeld aan buurtbewoners. Met de aanschaf van deze felgekleurde plastic poppen verwacht het Wijkplatform Zuid en Oost dat de Burgemeester Trooststraat een stuk veiliger wordt voor spelende kinderen.

De Burgemeester Trooststraat is een kinderrijke buurt waar het prettig wonen is. De smalle straat houdt echter autoâs niet tegen om er (te) hard doorheen te rijden. Ook komt er veel vrachtverkeer doorheen, die echt geen besef hebben dat het gewoon een woonwijk is waar veel kinderen op straat spelen.

Â

Saskia Klarenbeek heeft het idee ingediend bij het wijkplatform Zuid en Oost om voor deze straat zes verkeersmaatjes aan te mogen schaffen. Het verkeersmaatje is een tachtig centimeter hoge felgroene plastic pop met een vlag van een meter. Â

Het wijkplatform Zuid en Oost was zo enthousiast over dit idee dat de financiële middelen beschikbaar zijn gesteld om de zes verkeersmaatjes aan te schaffen. Het wijkplatform vindt dat dit idee bijdraagt aan een betere leefomgeving en veilig wonen in de wijk.

Â

Zes bewoners uit de straat hebben allen een verkeersmaatje ontvangen. Zodra er op straat wordt gespeeld zetten de kinderen/ouders de verkeersmaatjes op straat en bakenen het speelgebied daarmee af. De verkeersmaatjes worden aan het einde van de middag/âs avonds weer in de tuin gezet.

Â

De kracht van het Verkeersmaatje zit in de opvallende verschijning door vorm en kleur die goed zichtbaar is en opduiken in het straatbeeld als kinderen buitenspelen dan wel extra attentie nodig is. Door aan beide kanten van de weg Verkeersmaatjes te plaatsen wordt het verkeer uit beide richtingen geattendeerd op spelende kinderen en zullen de automobilisten direct afremmen. Bovendien is het voor de kind(eren) ook duidelijk waar wel en waar niet gespeeld mag worden.Â

Â

Ook een goed initiatief?

Iedereen met een goed idee kan dit melden bij het wijkplatform om te zien of financiële ondersteuning mogelijk is. Voor meer informatie over de wijkplatforms zie www.waddinxveen.nl (wijkplatforms).