Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


OLVG krijgt opnieuw keurmerk Topwerkgever

Amsterdam, maandag 14 december 2009

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is voor de tweede keer door het onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot Topwerkgever. Afgelopen zaterdag 12 december jl. publiceerde CRF de lijst met Top Employers Nederland 2010 in het NRC Handelsblad.

Het OLVG spant zich samen met vijf* andere grote topklinische opleidingsziekenhuizen - verenigd in de Samenwerkende Ziekenhuizen - in om het CRF-keurmerk te behouden. Deze ziekenhuizen onderscheiden zich allemaal met goed werkgeverschap om zo hun huidige medewerkers te behouden en jong talent aan te trekken. Het gaat om zaken als goede arbeidsvoorwaarden, interne promotiekansen en voldoende mogelijkheden voor opleiding en training.

Volgens HR-directeur Aad Schouten heeft het OLVG niet alleen mensen nodig die de top willen bereiken, maar ook mensen die met liefde jarenlang dezelfde functie willen uitoefenen: "De kernwoorden zijn: liefde voor het vak, respect voor anderen en gastvrijheid naar patiënten en collega's. Hun opleidingsachtergrond maakt minder uit, omdat we zoveel verschillende functies te vervullen hebben. Hou je van ontwikkeling, dan zit je hier goed. Iedereen is welkom in het OLVG", aldus Aad Schouten.

Om vast te kunnen stellen wat voor verpleegkundige professionals nóg beter kan, doet de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen ook mee aan de landelijke pilot Excellente Zorg. Excellente Zorg heeft zijn oorspong in Amerika. Daar zijn ziekenhuizen die 'als een magneet' verpleegkundig personeel weten aan te trekken en vast te houden. In deze ziekenhuizen bestaat een direct verband tussen de arbeidstevredenheid van verpleegkundigen en de kwaliteit van de geleverde patiëntenzorg, zo blijkt uit onderzoek.