Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Almeerder overvallen tijdens bestelling rijden

Bussum, 14-12-2009 o Maandagochtend 14 december werd een Almeerder overvallen tijdens het rijden van een bestelling.

Een 20-jarige inwoner van Almere was rond 11.30 uur met zijn busje een bestelling aan het afleveren op de Generaal de la Reijlaan. De man werd plotseling door twee mannen overvallen. Hij kreeg een bijtende stof in zijn ogen gespoten en werd achterin zijn eigen bus opgesloten en gekneveld. Vervolgens reden de daders met de bus naar Amsterdam. Het luide alarm van de bus
stond gedurende de rit aan. In Amsterdam werd de lading van de bus, bestaande uit onder andere sigaretten, overgeladen in een andere auto. De daders gingen er daarna vandoor. De Almeerder zag kans om uit de bus te komen en werd door omstanders losgemaakt. De politie werd gewaarschuwd. De man raakte verder niet gewond.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van deze overval. Met name is ze op zoek naar personen die de bus hebben zien rijden. Het gaat om een witte bus met aan weerskanten opvallende beschilderingen (fantasievoorstellingen; landschap meteen jonge vrouw). Het alarm van de bus heeft de hele rit aan gestaan.

Getuigen of personen die meer weten kunnen zich melden via het nummer 0900 8844.
Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.