Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Woningoverval Hilversum

Hilversum, 14-12-2009 o Vrijdagavond 11 december werd een gezin aan de Oosterengweg overvallen in hun woning.

Een bewoner zat samen met zijn 13-jarige dochter achter de computer toen er rond 22.15 uur werd aangebeld. De dochter deed de voordeur open waarna de man zijn dochter weer terug de kamer in zag komen met achter haar een man. Het meisje werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In de woning was ook een vrouw aanwezig. Het echtpaar en kind werden bevolen op de bank te gaan zitten. Ondertussen werden zij bedreigd met het wapen en werd er naar geld gevraagd. Er waren nog twee overvallers in de woning. Uiteindelijk vluchtten de overvallers met een onbekende buit. Een onderzoek naar de overval is ingesteld.

Signalementen:
De overvaller met het wapen was ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg zwarte kleding en had zijn gezicht grotendeels bedekt. Een andere overvaller had een donkere huidskleur en was ongeveer 22 jaar oud. De man heeft een gouden tand en droeg een jas met capuchon welke hij op had. Van de derde overvaller is geen signalement bekend.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de overval of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.