Politie Gelderland-Zuid

Hennepkwekerij opgerold: 6 aanhoudingen

Heumen, 14-12-2009 o Zondag kreeg de politie een tip van een passerende politieman in vrije tijd dat hij een sterke henneplucht rook in de omgeving van de Dorpsstraat in Heumen. Daarop stuurde de meldkamer een politieauto langs de genoemde plek. Agenten namen volop activiteit waar en roken eveneens een duidelijke henneplucht waarop, na snel beraad en afstemming, direct tot ingrijpen werd overgegaan. De politie verrichtte een zestal arrestaties.

Meerdere politie-eenheden zijn zondagmiddag naar het pand gegaan. Niemand deed open en beneden bleken alle deuren en ramen afgesloten. Via een ladder gingen agenten op de eerste verdieping door een openstaand raam het pand binnen. Boven troffen zij een eerste verdachte. Die werd meteen aangehouden. De andere vijf kwamen tenslotte uit een kelder tevoorschijn. Deze plek bleek geheel ingericht te zijn als hennepkwekerij anex drogerij.

Net getopt
De politie trof een aanzienlijke hoeveelheid henneptoppen (bijna 75 kg) en versneden planten (ruim 9 kg) aan. Daarbij nog 327 planten die nog geoogst moesten worden. Alle hennep en apparatuur, waaronder meer dan 70 lampen, is in beslag genomen en vernietigd. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er sprake is van illegale stroomaftap. De eigenaar van het pand is op de hoogte gebracht. Een aangifte volgt.

Aanhoudingen
De zes aangehouden personen voor overtreding van de Opiumwet zijn mannen afkomstig uit Lent, Nijmegen en Ewijk. Hun leeftijd varieert van 30 tot 43 jaar. Onder hen is ook de bewoner van het pand. De aangehouden verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden verder verhoord. De politie doet nader onderzoek. (08)

Laatst gewijzigd 14-12-2009 17:40 | © Regio Gelderland-Zuid |