Minister Klink op bezoek bij SolutionS Center

14/12/2009 18:08

SolutionS Center

Voorthuizen, 14 december 2009 - Vandaag bracht minister Klink een werkbezoek bij SolutionS Center in Voorthuizen. Ook locoburgemeester de Kruijf van de gemeente Barneveld was bij het bezoek aanwezig.

Mario de Wit, directeur SolutionS: "Wij zijn erg vereerd dat de minister een werkbezoek bracht aan onze kliniek. We hebben toch een bijzondere plek in het zorgstelsel, als eerste private GGZ-kliniek." Het programma dat minister Klink aflegde bestond onder andere uit een rondleiding. De Wit: "Daarnaast hebben we verteld over het ontstaan van onze kliniek, onze behandelwijze en de omvang van de verslavingsproblematiek in Nederland."

Cliënten centraal

Uiteraard hadden de cliënten van SolutionS een belangrijke rol in het programma. De Wit: "Zij verzorgden een deel van de rondleiding. Uiteraard heeft minister Klink ook gesproken met een aantal cliënten. Zij kunnen zelf het beste vertellen hoe zij de werkwijze en behandeling ervaren. Zij zijn immers de spil van hun eigen herstel." De behandelwijze van SolutionS Center is gebaseerd op het Twelve Step Minnesota Model. De eerste stap in dit programma is dat een cliënt toegeeft dat hij machteloos staat tegenover zijn verslaving. De volgende stappen werken toe naar het vinden van een goede balans in het leven als ex-verslaafde. De mede-cliënten en de medewerkers van SolutionS Center begeleiden en steunen de cliënten in dit proces.

SolutionS Center

Solutions Center Voorthuizen is de eerste private verslavingskliniek met GGZ-erkenning. De kliniek opende begin 2008 haar deuren. Er zijn op dit moment zeventig opnameplaatsen. SolutionS kan cliënten indien noodzakelijk binnen 24 uur na aanmelding opnemen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl