Gemeente Eemnes

Datum: 14 dec 2009
Bestuursorgaan: College B&W
De wethouders zijn in de raadsvergadering van 23 november 2009 met onmiddellijke ingang afgetreden. De besluiten worden derhalve conform de gemeentewet genomen door de burgemeester.

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 december 2009

Aanwezig
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 50
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Beschikbaar stellen van kredieten t.b.v. het aanschaffen nieuwe tankautospuit brandweer Eemnes en update huidige tankautospuit: In 2010 moet de huidige tankautospuit worden vervangen en zal de huidige 1e tankautospuit geupdate worden en als 2e tankautospuit gaan fungeren. Middels dit collegevoorstel wordt het college verzocht om de beschikbare kredieten voor deze aanschaf en update beschikbaar te stellen.
Besluit Het college besluit akkoord te gaan met de vervanging van de 2e tankautospuit en de update van de huidige tankauto-spuit en hiervoor het beschikbare krediet van in totaal EUR 334.000,- beschikbaar te stellen.

Onderwerp - Veiligheidsprogramma 2010:
Per jaar wordt er een Veiligheidsprogramma geschreven n.a.v. politiecijfers (aangiften) en actuele of in te zetten activiteiten. In het programma staan prioriteiten vermeld inzake veiligheidsaspecten, waar in 2010 op ingezet zal worden.
Besluit Het college besluit:

1. het Veiligheidsprogramma 2010 vast te stellen
2. kennis te nemen van verslag werkzaamheden surveillant Eemnes, periode 1 januari 2009 - 1 oktober 2009

3. Veiligheidsprogramma 2010 en bijlagen in te brengen in de commissie BSM/ Raad van januari 2010

Onderwerp - Kunst- en cultuurnota 2010 - 2014 `Van koe tot kunst': Besluit Het college besluit:

* In te stemmen met de kunst- en cultuurnota 2010 - 2014 `Van koe tot kunst'

* De kunst- en cultuurnota 2010 - 2014 `Van koe tot kunst' ter instemming voor te leggen aan de gemeenteraad.
* De kosten voor de dorpsdichter en het kunstcafé ad EUR 1.350 dekken uit de post 65400011/634399 uitvoering kunstbeleid.
* Het advies van de kunstcommissie Eemnes betreffende de kunst- en cultuurnota aan de gemeenteraad voor te leggen opdat zij dit bij hun besluitvorming kunnen betrekken.

* Het college verwacht begin 2010 , rekening houdend met de adviezen van de kunstcommissie Eemnes en de WMO-raad, een voorstel inzake het Cultuurhuis.

Onderwerp - Bodemfunctieklassenkaart:
Op 1 januari 2008 is het Besluit bodemkwaliteit van kracht geworden. Volgens artikel 55, lid 1 van dit Besluit moet een bodemfunctieklassenkaart worden vastgesteld. Op 1 september 2009 is de bodemfunctieklassenkaart vastgesteld met dien verstande dat deze aangepast wordt aan de plannen in Zuidpolder. De bodemfunctieklassenkaart is inmiddels aangepast en hierin zijn de plannen voor Zuidpolder meegenomen. Besluit Het college stemt in met de aangepaste
bodemfunctieklassenkaart, zodat deze kan worden geïmplementeerd binnen de organisatie.

Onderwerp - Brief ombuigingen ten aanzien van gemeenschappelijke regelingen en brief ombuigingen ten aanzien van gesubsidieerde instellingen:
Instemmen met een traject richting de gemeenschappelijke regelingen en de gesubsidieerde instellingen om vorm te geven aan de ombuigingen die vanuit het Rijk te verwachten zijn.
Besluit Het college besluit:

1. In te stemmen met de brief aan de gemeenschappelijke regelingen
2. In te stemmen met het mandateren van de burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede om, namens alle gemeenten in de provincie Utrecht, deze brief te ondertekenen.
3. Ten aanzien van de gemeenschappelijke regeling BEL combinatie, SOZAHBEL, Tomingroep en Servicebureau gemeenten met de deelnemende gemeenten via de Algemene Besturen een lijn ten aanzien van ombuigingen te bespreken.

4. In te stemmen met de brief aan de gesubsidieerde instellingen

Onderwerp - Verzamel-begrotingswijziging n.a.v. collegebesluiten 2009: In de loop van 2009 heeft uw college diverse besluiten genomen met financiële consequenties binnen programma's en/of producten. De bevoegdheid hiertoe ligt bij uw college. Die financiële gevolgen dienen echter nog wel te worden geformaliseerd. Besluit Het college besluit de administratieve wijzigingen in de productenraming vast te stellen.

Onderwerp - Aantrekken langlopende lening voor financiering: Voor het financieren van diverse uitgaven is de laatste maand een kasgeldlening aangetrokken van 2,8 miljoen euro. Om het renterisico te verminderen en aan de wettelijke eisen ten aanzien van de kasgeldlimiet te voldoen wordt voorgesteld de kortlopende lening om te zetten in een langlopende lening.
Besluit Het college besluit voor het einde van het jaar een langlopende geldlening aan te trekken ter hoogte van 3 miljoen euro met een looptijd van twee jaar.

Onderwerp - Jaarrekening 2008 en begroting 2010 De Hilt: De bestuurscommissie De Hilt heeft de jaarrekening 2008 en de begroting 2010 ingediend.
Besluit Het college besluit:

1. in te stemmen met de jaarrekening 2008 van De Hilt, met als randvoorwaarde dat er nog dit kalenderjaar een goedkeurende accountantsverklaring wordt toegestuurd door De Hilt;
2. Het verschil tussen de bevoorschotting van de gemeente en het nadelig saldo volgens rekening van basten en lasten (zijnde EUR
3.986,--) mee te nemen bij het jaarrekening saldo 2009; 3. In te stemmen met de begroting 2010.

Onderwerp - Bezoldigingsregeling:
Het is wenselijk de bezoldigingsregeling met toelichting op een aantal punten aan te passen en te wijzigen
Besluit Het college besluit in te stemmen met wijziging en aanpassing van de Bezoldigingsregeling, echter onder handhaving van de Wervingspremie.

Onderwerp - Formaliseren investeringen Meerjaren Investering Planning 2009
Uit de rechtmatigheidcontrole 2009 is naar voren gekomen dat de kredieten ten behoeve van de investeringen Inrichting Bestuursvleugel en Wijkschouw Noordbuurt (beide onderdeel van de MIP 2009) ten onrechte niet formeel door college beschikbaar zijn gesteld (dmv een B&W besluit). Deze omissie wordt door middel van dit collegevoorstel alsnog gecorrigeerd. Beide investeringsbedragen worden hiermee met terugwerkende kracht `rechtmatig' en tellen derhalve niet mee bij de bepaling van de totale fout in de jaarrekening. Besluit Het college besluit de kredieten Inrichting bestuursvleugel (EUR 70.000) en Wijkschouw Noordbuurt (EUR 223.800) uit het investeringsschema 2009-2012 met terugwerkende kracht alsnog te formaliseren.

Onderwerp - PHO gezondheidszorg G&V:
Ambtelijke toelichting vergadering 17 december 2009 . Besluit Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - PHO Wonen en Zorg:
Ambtelijke toelichting vergadering 17 december 2009. Besluit - Het college besluit de ambtelijke toelichting voor kennisgeving aan te nemen.

Onderwerp - Afvalstoffenverordening Eemnes 2009 Aanpassen verordening in verband met de lex silencio positivo Besluit Het college besluit de raad voor te stellen de eerste wijzigingsverordening afvalstoffenverordening Eemnes 2005 vast te stellen.

Onderwerp - Organisatie gemeenteraadsverkiezingen 2010: Ten behoeve van de organisatie van de verkiezingen is het wenselijk uitspraken te doen over de hoogte van de vergoedingen voor de voorzitters, leden en tellers op de stembureaus. Verder worden voorstellen gedaan ten aanzien van de voorzittersrol en ambtelijke assistentie.
Besluit Het college besluit:

* in te stemmen met de hoogte van vergoedingen en keuze voor ambtelijke inzet tijdens de verkiezingen;

* in te stemmen met de voorgestelde wijze van dekking van de hogere kosten.

Onderwerp - Vervallen en intrekken verordeningen. Besluit Het college besluit:

* de raad voor te stellen te verklaren dat de volgende verordeningen van rechtswege zijn vervallen en dit bekend te maken:
+ Referendumverordeing Eemnes 2002:

+ Verordening geluidmeetdienst gemeente Eemnes;
* de raad voor te stellen de volgende verordening in te trekken en het intrekkings-besluit bekend te maken:

+ Drank- en horecaverordening;

* de raad voor te stellen de volgende verordening in te trekken, met dien verstande dat zij van toepassing blijft op de belastbare feiten die zich voor 1 januari 2010 hebben voorgedaan en het intrekkings-besluit bekend te laten maken:

+ Verordening op de heffing en de invordering van een baat-belasting voor onroerend goed gelegen aan Torenzicht, inclusief wijzigingsverordening.