Ingezonden persbericht

In Brasserie Le Relais in Hotel de l'Europe van januari tot en met maart:
Hollandse pot is hot: eigentijds & culinair

Amsterdam, december 2009 - Stamppotten zijn typisch Hollands en horen bij de wintermaanden in Nederland. Boerenkool met worst, zuurkool met spek, hutspot met klapstuk. Er bestaan ook hele bijzondere, deze zijn verkrijgbaar in Brasserie Le Relais:Hutspot met Kreeft en Steranijs of de Kerrie Bloemkool met Rogvleugels . De komende maanden zal Brasserie Le Relais van Hotel de l'Europe op zijn eigen aparte en eigenwijze manier aandacht besteden aan deze typisch Nederlandse wintergerechten tijdens de stamppottenweken van januari tot en met maart 2010. Chef de Cuisine Jean Jacques Menanteau serveert de oer-Hollandse gerechten in exquise variant.

Eigentijds & Culinair
De keukenbrigade van Jean Jacques Menanteau geeft hun eigen draai aan de Hollandse hap. Op het menu staan voorgerechten als Ham in Kruiden Gelée en Salade van Texelse Schapenkaas met Geconfijte Lamsnek. Een stamppotje als hoofdgerecht: stamppotje van Snijbonen met Snoekbaars. Het diner kan worden afgesloten met Hollandse kaas of bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.

Hollandse hap afsluiten in Freddy's Bar
Zo'n Hollandse pot is natuurlijk perfect vóór of na een bezoek aan Freddy's Bar van Hotel de l'Europe met een ruime keuze aan Heineken bieren en een reeks van bijzondere Hollandse aperitieven, zoals verschillende soorten jenever, en verscheidene digestieven.

Reserveren
Dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur worden bij Le Relais 4 soorten van de meest oer Hollandse stamppotten geserveerd die u maar kunt bedenken. Reserveren kan via telefoonnummer: (020)-53 11 777.

Hotel de l'Europe ligt in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwe Doelenstraat 2-14.
Het hotel (21 éénpersoonskamers, 56 tweepersoonskamers, 17 junior suites, 5 suites en één bruidssuite) is lid van The Leading Hotels of the World. Het restaurant Excelsior is lid van de Alliance Gastronomique, een samenwerkingsverband van 37 toprestaurants in Nederland en België. Hotel de l'Europe staat voor 110 jaar historie, traditie en stijl en maakt van gastvrijheid een kunst. Bel voor reserveringen naar 020-53 11 779 of zie voor meer informatie www.leurope.nl.



Ingezonden persbericht