Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht
D66 Utrecht wil helderheid in onderhandelingen Tivoli, SJU, Vredenburg

Interpellatie debat over plannen Muziekpaleis

Vandaag heeft D66 mede namens een aantal andere politieke partijen een verzoek ingediend tot het houden van een interpellatie debat tijdens de komende raadsvergadering van a.s. donderdag.

Door de fractievoorzitter Gerda Oskam is het volgende verzoek ingediend tot het mogen houden van een interpellatie tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 december a.s.:

Oskam: "Mede namens de fracties van GroenLinks, SP en Leefbaar Utrecht verzoek ik tot het houden van een interpellatiedebat donderdag a.s., over de perikelen in de aanloop tot de Stichting Muziekpaleis. Het persbericht van Tivoli en de eerste reactie van het college maken dat wij met de wethouder en andere partijen willen discussiëren over waarom het college het onderhandelingsakkoord van 4 november 2009 terzijde heeft geschoven. Als ook over de consequenties voor een zo veel mogelijk sluitende exploitatie van het Muziekpaleis en de gevolgen voor bijvoorbeeld de aangehouden motie 'Herverdeling cultureel beslag' van PvdA/VVD/CDA en CU van 5 november 2009.

Het verzoek van D66 zal aan het begin van de raadsvergadering aan de orde worden gesteld.

Noot voor de redactie,