Ingezonden persbericht

Intrakoop en Eneco sluiten tweede overeenkomst voor elektriciteitslevering 2012 en 2013

Waardenburg/Rotterdam, 14 december 2009 - Intrakoop, dé inkoopcoöperatie van de zorg en energieleverancier Eneco hebben vandaag voor de kalenderjaren 2012 en 2013 een tweede contract gesloten voor de levering van elektriciteit aan de zorg. Het gaat om een volume van 40 GWh per leveringsjaar.

Dit tweede contract is het resultaat van een Europese aanbesteding waaraan 14 instellingen meededen met in totaal 90 aansluitingen. Ten opzichte van de nummer twee biedt het contract met Eneco een besparing van ¤ 156.000,- op de
In juni sloten Eneco en Intrakoop al een eerdere overeenkomst voor 2012 en 2013 waarop Intrakoop-leden nog steeds kunnen intekenen. Deze overeenkomst heeft nu een volume van 680 GWh. Het gaat daarbij om 227 instellingen met in totaal 6119 aansluitingen.

Beide contracten bieden een optie voor verlenging in 2014 en 2015. Hellemans Consultancy heeft Intrakoop begeleid bij de totstandkoming van beide contracten.

In de startblokken
Vanaf het moment van definitieve gunning aan Eneco kan worden gestart met de daadwerkelijke inkoop van elektriciteit. Daarbij volgt Intrakoop een gedifferentieerde inkoopstrategie die is gericht op de lange termijn. Dit zorgt voor een dynamische aanpak die volop vrijheid biedt om snel in te springen op veranderingen in de markt en vooral ook risico's van een hoge prijssetting elimineert.

Frank Kaptein, directeur van Intrakoop is tevreden over het resultaat: 'Het lijkt best vroeg om nu al overeenkomsten voor 2012 en 2013 te sluiten. Maar het is belangrijk om met elkaar in de startblokken te staan om op gunstige marktmomenten te kunnen inkopen. Door deze contracten nu al af te sluiten kunnen we bovendien een inkoopstrategie volgen die er op gericht is de risico's van grote prijsfluctuaties te managen.'

Bram Poeth, directeur business bij Eneco: 'Deze tweede overeenkomst voor 2012 en 2013 is een versterking van het partnership tussen Eneco en Intrakoop. Het bevestigt dat we als Eneco ook voor de zorg een compleet en concurrerend aanbod hebben, waarbij innovatieve dienstverlening en goede klantcontacten het uitgangspunt zijn.'

Voordelen voor Intrakoop-leden
Voor de leden van Intrakoop zijn, naast een gunstige opslag, ook andere voordelen gerealiseerd. Zo is er geen tariefaanpassing bij onder- of overschrijding van het gecommitteerde volume. Ook kunnen locaties kosteloos worden toegevoegd of afgestoten. Om de elektriciteitskosten goed in beeld te brengen, krijgen leden bovendien de beschikking over een budgetteringstool. Mocht Eneco onverhoopt tekortschieten in de dienstverlening dan is er een heldere malusregeling afgesproken.

Over Intrakoop

Intrakoop, dé inkoopcoöperatie van de zorg, verenigt 470 zorginstellingen met ruim 4.800 locaties. Intrakoop ondersteunt hen bij strategische, tactische en operationele inkoop- en logistieke processen met raamovereenkomsten en inkoopadviesdiensten op het gebied van ondermeer energie, voeding, medische artikelen en facilitaire diensten. Daarmee worden de integrale kosten van middelen en diensten in de zorg verder teruggedrongen. Meer informatie is te vinden op www.intrakoop.nl.

Over Eneco

Eneco (www.eneco.nl) voert een geïntegreerde energie distributiestrategie en richt zich op productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming en investeert de komende jaren substantieel in duurzame energie. Eneco ontwikkelt duurzame energieprojecten die werken met windkracht, waterkracht, zonlicht, biomassa en warmte. In totaal bedient het energiebedrijf circa twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. Eneco heeft 7.000 medewerkers (=6.300 FTE). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.



Ingezonden persbericht