Jumbo supermarkten


14 december 2009

Jumbo schakel snel in eerste ombouw Super de Boer

Veghel, 14 december 2009 - Supermarktketen Jumbo is niet voor één gat te vangen. Nog geen week nadat de winkel aan de Graafsebaan in Rosmalen moest worden gesloten na een gerechtelijke uitspraak, opent Jumbo op 18 december aan de Pastoor Van Thiellaan een nieuwe supermarkt. Het gaat hier om de eerste omgebouwde Super de Boer-vestiging. Bijzonder is dat de opening op dezelfde dag is als de officiële overname van Super de Boer door Jumbo Supermarkten.

"We zijn heel blij dat we door deze snelle actie onze klanten toch van dienst kunnen blijven. We hebben heel veel teleurgestelde reacties gehad, toen bekend werd dat onze drukbezochte winkel dicht moest als gevolg van een probleem met de vergunning. Door de overname van Super de Boer hebben we dit snel kunnen oplossen. Inventief zijn en schakelen: dat hoort echt bij ons bedrijf", aldus Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo Supermarkten.

Hij vindt het heel positief dat de gemeente Den Bosch en Super de Boer goed hebben meegewerkt om het plan te realiseren. De winkel van Jumbo aan de Graafsebaan moest afgelopen zaterdag de deuren definitief sluiten, omdat de Raad van State - na een langdurige procedure - bepaalde dat de gemeente ten onrechte een vergunning had verstrekt aan Jumbo. De gemeente besloot dat de sluiting uiterlijk 15 december zijn beslag moest krijgen.

Hierop besloot Jumbo in overleg met Super de Boer de ombouw van de Super de Boer-winkels in het kader van de overname versneld te beginnen met de winkel in Rosmalen. De definitieve afronding van het overnameproces van Super de Boer is gepland op 18 december. Maar de nieuwe Jumbo aan de Pastoor Van Thiellaan werd al eerder versneld overgedragen. Hierdoor kan de winkel toch al op 18 december om 09.00 uur 's ochtends opengaan en konden de ombouwwerkzaamheden al op 5 december beginnen. Filiaalmanager Vincent de Laak en zijn team kijken vol verwachting uit naar de overgang naar Jumbo. Zij hebben een aangepaste opleiding gevolgd aan het eigen opleidingsinstituut van Jumbo, de Jumbo Academy. Daar leren zij werken met de unieke Jumbo-formule van de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service. De spelregels hiervoor zijn vastgelegd in de 7 Dagelijkse Zekerheden. Het team wordt versterkt met een groot deel van de 200 medewerkers van de winkel aan de Graafsebaan. De overige medewerkers van die winkel worden herplaatst in andere omliggende Jumbo-vestigingen.

Supermarkt groter dan voorheen
Van de ombouw van Super de Boer wordt gebruikgemaakt om de vloeroppervlakte aanzienlijk te vergroten van 800 m2 naar 1100 m2. Die uitbreiding is mogelijk door een naastgelegen pand bij de nieuwe supermarkt te trekken. En dat biedt dan weer de mogelijkheid tot het opnemen van het onder de klanten van Jumbo zo populaire Versplein. Daar kunnen klanten terecht voor versproducten, zoals versgesneden kaas, vleeswaren, groente, fruit en ambachtelijk bereid vlees.

In het kader van de opening worden verschillende extra activiteiten georganiseerd. De klanten van de nieuwe Jumbo Supermarkt aan de Pastoor Van Thiellaan in Rosmalen zullen de komende dagen extra kunnen profiteren van de ombouw van Super de Boer naar Jumbo.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten heeft zich de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid en is daarnaast uitgegroeid tot één van de meest populaire supermarktketens van Nederland. In dat kader wordt familiebedrijf Jumbo regelmatig onderscheiden met prijzen van klanten en leveranciers.
Mede als gevolg van de overname van de gehele onderneming van Super de Boer N.V. zet de groei van Jumbo zich de komende jaren in versneld tempo door. De definitieve verkoop van Super de Boer aan Jumbo Supermarkten is naar verwachting 18 december een feit.