Gemeente Zwolle

Agenda Raadsplein besluitvormingsronde maandag 14 december 2009

Tijd en plaats

Op maandag 14 december 2009 vindt er een Raadsplein besluitvormingsronde plaats van 19.00-19.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

A-onderwerpen:

Vaststelling bestemmingsplan MFC Stadshagen
De raad wordt gevraagd het bestemmingsplan Multi Functioneel Centrum Stadshagen gewijzigd vast te stellen. Het Multi Functioneel centrum moet onderdak gaan bieden aan kinderopvang en diverse sociaal, maatschappelijke en culturele functies. Het ontwerp bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. De wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zit hem in een toevoeging aan artikel 1 Begrippen. Daar is voor een juiste interpretatie het begrip "Maatschappelijke voorzieningen" toegevoegd. Dit voorstel is rechtstreeks geagendeerd voor de besluitvormingsronde A. Daar het een particulier initiatief betreft zijn voor de gemeente geen financiële consequenties aan deze ontwikkeling verbonden.

Belastingverordeningen 2010

Bij de behandeling van de begroting heeft de raad op 30 november 2009 de Tarievennota 2010 vastgesteld. Door vaststelling van de tarievennota heeft de raad ingestemd met de belastingtarieven. Om deze tarieven ook voor de belastingplichtigen te laten gelden moeten de belastingverordeningen worden vastgesteld. Ten opzichte van de tarievennota zijn er een aantal kleine wijzigingen opgetreden. Voorgesteld wordt in te stemmen met deze wijzigingen en de tien belastingverordeningen vast te stellen.

Vaststelling tweede periodieke begrotingswijziging 2009

Twee keer per jaar worden de budgettaire gevolgen van de collegebesluiten ter besluitvorming aan de raad voorgelegd. Het betreft de gevolgen voor de lopende begroting (2009) De afspraken hieromtrent zijn vastgelegd in de verordening artikel 212 artikel 5 (uitvoering begroting) Programma onderwijshuisvesting: Een aanzienlijke post in deze begrotingswijziging betreft Programma Onderwijshuisvesting 2009. Op 7 juli 2009 heeft het college besloten ¤ 8.212.995,- beschikbaar te stellen voor voorzieningen ten behoeve van onderwijshuisvesting. Dit investeringsbedrag komt ten laste van de beschikbare budgetten Masterplan Onderwijshuisvesting, waaronder de bij de PPN 2009-2013 structureel en incidentele beschikbaar gestelde middelen. Het college heeft de raad in juli van dit jaar per abuis niet geïnformeerd over de inzet van deze middelen. Afgesproken is dat de collegebeslisnota alsnog voor de raad ter inzage wordt gelegd.

Bestedingen Veiligheid 2010

In het kader van de decentralisatie-uitkering Leefbaarheid en Veiligheid ontvangt Zwolle in 2010 een bedrag van ¤ 1.255.100,- van het rijk. In hoofdstuk 26 en in bijlage 3 van de Programmabegroting 2010 is al aangegeven dat deze middelen ingezet worden voor voortzetting van de bestaande bestedingen. De bestedingen zijn conform het concept jaarplan en uitvoeringsprogramma veiligheid 2010 dat in de vorm van een informatienota op 30 november 2009 door de raad voor kennisgeving is aangenomen. In de eerste helft van 2010 zal het college nieuwe beleidsprioriteiten sociale veiligheid aan de raad voorleggen. Thans wordt voorgesteld formeel in te stemmen met de bestedingen veiligheid 2010.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 04-12-2009 tot 14-12-2009