Gemeente Schouwen-Duiveland




Publicatiedatum: 10 december 2009


GGD Zeeland start maandag 14 december 2e vaccinatie tegen Mexicaanse griep

Datum

10 december 2009

GGD Zeeland start maandag 2 e vaccinatieweek tegen Mexicaanse griep

Maandag aanstaande begint de 2 e vaccinatieweek tegen Mexicaanse griep. Er worden ruim 12.000 personen verwacht voor de vaccinatie. Het inenten vindt plaats op dezelfde tien locaties in Zeeland als tijdens de 1 e week. Mensen die tijdens de 1 e campagneweek geen prik zijn komen halen, kunnen dit deze week alsnog doen. Zij krijgen dan de tweede vaccinatie medio januari.

Met de tweede vaccinatie wordt een maximale bescherming opgebouwd tegen Mexicaanse griep. Het is erg belangrijk dat mensen die de eerste vaccinatie gehad hebben nu ook deze tweede prik halen. De doelgroep is dezelfde als in de eerste week: kinderen van 6 maanden t/m 4 jaar (geboren na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009) en huisgenoten van kinderen van 0 t/m 5 maanden (geboren nà 22 mei). Huisgenoten van baby's die geen oproep hebben ontvangen, kunnen zich met het geboortekaartje melden op een van de locaties.

Mensen uit de doelgroep die om welke reden dan ook nog geen vaccinatie hebben gehad en deze wel graag willen hebben, kunnen tijdens deze campagneweek de eerste vaccinatie halen (oproepkaart meenemen). Personen die volgende week een eerste vaccinatie halen, krijgen de tweede prik op 13 januari (Terneuzen) of 15 januari (Goes).

Op de website van de GGD Zeeland, ggdzeeland.nl, is meer informatie over de vaccinatiecampagne te vinden. Zo kun je onder meer een schema downloaden waarop te zien is waar en wanneer er gevaccineerd wordt. Voor algemene vragen over de vaccinatiecampagne is een gratis landelijk informatienummer beschikbaar van Postbus 51: 0800-1100. Het nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 - 17.30 uur. Op de landelijke website grieppandemie.nl is een uitgebreide lijst met meest gestelde vragen en de antwoorden hierop beschikbaar.

Wie na het lezen van de informatie op de website van de GGD nog vragen heeft over het vaccineren in Zeeland, kan bellen met de GGD via 0113-249480 (maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur). Dit tijdelijke informatienummer is operationeel van 7 t/m 18 december.

De vaccinatiecampagne in Zeeland wordt opgezet en uitgevoerd door de GGD Zeeland, met ondersteuning van de GHOR Zeeland, de Zeeuwse gemeenten, de Brandweer Zeeland, de regionale afdelingen van het Rode Kruis en het ROC Zeeland.