Gemeente Voorschoten

Bedrijventerreinenstrategie

Woonvisie en Regionale Bedrijventerreinenstrategie

Het Algemeen Bestuur (AB) van Holland Rijnland heeft in de vergadering van 28 oktober 2009 de Woonvisie Holland Rijnland en Regionale Bedrijventerreinenstrategie vastgesteld.

Woonvisie Holland Rijnland
Holland Rijnland is een top woonregio en wil dat ook blijven. Daarom staan in de Woonvisie Holland Rijnland 2009-2019 belangrijke afspraken over wonen in de regio. Een van daarvan is om in de periode 2008-2019 ruim 20.000 woningen toe te voegen aan de bestaande woningvoorraad. Van de te bouwen woningen bestaat ongeveer 30% uit sociale woningen. Holland Rijnland faciliteert de woningbouw door regionale afstemming en monitoring van de gemeentelijke nieuwbouw- en herstructureringsplannen, onder meer door de inzet van een woningbouwregisseur.

Regionale Bedrijventerreinenstrategie
Met de Regionale Bedrijventerreinenstrategie maakt Holland Rijnland maakt zich sterk voor moderne bedrijventerreinen. Door de economisch strategische ligging van de regio bestaat er grote behoefte aan deze terreinen. Bij de realisering van nieuw bedrijventerrein wordt voortaan regionaal afgestemd en samengewerkt. Dit geldt ook voor de bedrijventerreinen die zullen worden geherstructureerd.

Holland Rijnland
De regio Holland Rijnland werkt namens en voor twaalf gemeenten: Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. De regio wordt bestuurd door een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur. Het Algemeen Bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenteraden of colleges van de deelnemende gemeenten en vergadert vier keer per jaar. Uit haar midden wordt het Dagelijks Bestuur aangewezen. Namens Voorschoten zit wethouder Bruno van Dunné in het AB.

Doelstelling van Holland Rijnland is de kwaliteit van wonen, werken, ondernemen en recreëren van burgers, bedrijven en instellingen in het gebied te bevorderen. Holland Rijnland biedt het kader waarbinnen de gemeenten op deze terreinen kunnen samenwerken om efficiencyvoordelen te behalen, overleg en afstemming te plegen en streekbelangen te behartigen.

Op www.hollandrijnland.net vindt u meer informatie over de regio en de digitale versies van de Woonvisie Holland Rijnland en Regionale Bedrijventerreinenstrategie.


* 14 december 2009