Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT
Nummer: 29

Nieuwe bewoners verrijken Vathorst

AMERSFOORT - Hoe langer Vathorst bestaat, hoe meer de naam - 'Vathorst' - daadwerkelijk iets gaat betekenen. Ook in de achttiende editie van het Vathorst Perspectief komt de ontwikkeling van Vathorst in al zijn facetten aan de orde. Vathorst prijst zich gelukkig door zonder reserves met haar gezicht naar de toekomst te staan. Elke week, elke dag, elk uur krijgt de jonge samenleving er weer nieuwe kleuren bij. En wát voor kleuren!

De 32 pagina's tellende uitgave geeft onder meer informatie over het St. Pieters en Bloklands Gasthuis; een gerenommeerde zorginstelling voor ouderen, die in het centrum van Amersfoort maar liefst eeuwen (!) heeft gefunctioneerd en, binnenkort, haar nieuwe verblijf in De Laak gaat betrekken. Directeur Wim Lucas vertelt op gepassioneerde wijze hoe hij met zijn team denkt de verhuizing en de hervestiging tot een succes te maken. Een verhaal waarin samenwerking en wederzijdse inspiratie kernbegrippen zijn. Die saamhorigheid zien we ook bij de nieuwe bewoners van ICOON, ofwel: het ICO-cluster. Een mediatheek, een gamezône, een theaterzaal - het zijn maar een paar van de talloze voorbeelden waarbij organisaties in het nieuwe cluster met elkaar samenwerken en hun doelstellingen op een creatieve manier helpen realiseren. Helemaal in de ongedwongen stijl van Vathorst. In Vathorst blijven we aanpakken, dat bewijzen onder meer het nieuwe park in Laak 1b (dat aankomende lente geopend zal worden) en de nieuwe, culturele koers die Vario Mundo gaat varen onder de enthousiaste leiding van Tamara Oosterlaar. Eén ding is zeker en keert steeds opnieuw terug: Vathorst is (en blijft) een wijk die naar de toekomst kijkt.

Het Vathorst Perspectief wordt niet langer huis-aan-huis in de wijk verspreid. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij het I-centrum Vathorst en in het stadsinformatiecentrum in De Observant aan het Stadhuisplein 7. Op de website (www.vathorst.com) is Vathorst Perspectief als pdf bestand te downloaden.