Ingezonden persbericht


Persbericht
Vrij voor publicatie
14/12/09

---

Kerstmis in Cupertino: een kerstsingle voor Apple-fans

Rond de Kerstdagen doet One More Thing, de grootste Apple-community in het Nederlandse taalgebied, graag wat extra's voor zijn bezoekers. Wat eind november nog enkel bestond als idee, is nu realiteit: een heuse kerstsingle met als titel 'Kerstmis in Cupertino' - een stemmig lied voor sfeervolle dagen.

Met groot enthousiasme werd het lied gecomponeerd en de muziekband ingespeeld. Het Utrechtse zangduo Sjarrel & Sjaan (al jaren een groot succes op het Smartlappenfestival en onder meer bekend van activiteiten voor BNN en SBS) werd bereid gevonden om het lied in te zingen. In het Utrechtse café De Potdeksel (niet geheel toevallig het domein van Fred Besselse, kroegbaas en manager van het duo) werd een vrolijke videoclip opgenomen.

In het lied worden Apple-topmannen Steve Jobs en Phil Schiller gevolgd in hun dagelijkse bezigheden in Cupertino (een stadje in Californië alwaar het hoofdkantoor van Apple is gehuisvest) en worden zij - in reflectie op een succesvol zakenjaar - 'dansend rond de appelboom' aangetroffen.

Ook de levertransplantatie die Steve Jobs begin dit jaar moest ondergaan blijft niet onbelicht. In navolging van zijn oproep om aandacht voor leverziekten en orgaandonatie, zullen bovendien de opbrengsten van de single ten goede komen aan de Maag-Lever-Darm Stichting (www.mlds.nl), die het initiatief van harte ondersteunt.

Het nummer is vanaf vandaag voor 0,99 euro te koop in de iTunes Store van Apple (directe link: http://itunes.apple.com/nl/album/kerstmis-in-cupertino/id346103424). Op de website www.onemorething.nl kan de videoclip worden bekeken en kan de single worden aangeschaft per SMS.

Apple-fans van alle gezindten, liefhebbers van het levenslied en mensen die de Maag-Lever-Darm Stichting een warm hart toedragen worden van harte uitgenodigd om hun kerstdagen in te kleuren met de aanschaf van de kerstsingle van One More Thing en Sjarrel & Sjaan: Kerstmis in Cupertino.

---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht