Roodmicrotec

PERSBERICHT
Zwolle, 14 december 2009

ROODMICROTEC SLUIT PARTNEROVEREENKOMST

Vandaag maakt Rood Testhouse International N.V. (RoodMicrotec) de ondertekening bekend van een partnerovereenkomst met X-FAB, een vooraanstaande analog/mixed signal foundry die opereert in de automotive, industriële communicatie- en consumentensectoren, met vestigingen in Duitsland, het VK, de VS en Maleisië. Het partnerschap onder de naam X-CHAIN Partner Network biedt X-FAB's klanten een platform waarop zij online per regio contact- en andere gegevens kunnen zoeken over gekwalificeerde ontwerp- en supply chain partners over de hele wereld. Deze ondernemingen hebben ofwel eerder met X-FAB samengewerkt, of zijn momenteel actief betrokken in een samenwerking met X-FAB op het gebied van chipontwikkeling of op andere gebieden zoals testen, assemblage, supply chain management of turnkey IC oplossingen. De zoekresultaten vermelden voor elke onderneming productaanbod en expertise - bijvoorbeeld automotive of medisch - en contactgegevens. De dienst is gratis, eenvoudig in het gebruik, en direct toegankelijk voor alle bezoekers van de X-FAB website (www.xfab.com) Door de relatieve toename in Europa van het aantal fabless ondernemingen, waaronder light fab en semi fab, voeren onder meer service providers als RoodMicrotec in toenemende mate ondersteunende activiteiten uit. Met deze samenwerking kan RoodMicrotec hier nog beter op inspelen en geeft de onderneming nadere invulling aan het one-stop-shopping concept. Bovendien profileert RoodMicrotec zich hiermee sterker op het Europese speelveld. 'Wij zijn zeer verheugd met het vertrouwen dat wij genieten van X-FAB. De reeds bestaande samenwerking met X-FAB heeft zich te laatste jaren geïntensiveerd, in het bijzonder op het gebied van analoge mixed signal producten. Het recent opgerichte X-CHAIN Partner Network zien wij als een extra stimulans', aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec. Over RoodMicrotec
Met 40 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec fabless companies, OEM's en andere ondernemingen een one-stop shopping propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd. De diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische, IT- and electronicasectoren. Certified by RoodMicrotec betreft onder andere certificatie van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kalibrering volgens ISO/IEC 17025.
2 / 2 ... certified by RoodMicrotec.
The value-added diensten omvatten onder meer failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (waaronder device programming en endof- line service), ESD/ESDFOS assessment & training, quality & reliability consulting, supply chain management en total manufacturing solutions met partners. RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart) en Nederland (Zwolle).