Cinemien

Tahar Rahim wint European Film Award

Voor zijn rol in Un Prophète heeft Tahar Rahim de European Film Award voor beste acteur gewonnen.

In Essen ontving hoofdrolspeler Tahar Rahim de European Film Award voor zijn rol in Un Prophète van regisseur Jacques Audiard. De Franse misdaadthriller was genomineerd voor zes prijzen en was, naast prijs voor beste acteur, uiteindelijk goed voor de Prix d' excellence voor beste sound design.

Regisseur Jacques Audiard won eerder dit jaar met Un Prophète de de Grand Prix du Jury op het filmfestival Cannes. Op het London Film Festival kreeg de film de prijs voor Beste Film (The Star of London for Best Film) en werd het door juryvoorzitter Anjelica Houston 'a perfect film' genoemd.

Un Prophète is een groot box-office succes in Frankrijk en België, wordt wereldwijd enthousiast ontvangen en krijgt lovende kritieken. Na 5 weken trokde Franse misdaadthriller in Frankrijk al meer dan een miljoen bezoekers en werd de film uitgekozen om Frankrijk te vertegenwoordigen tijdens de 82ste uitreiking van de Academy Awards in de categorie beste buitenlandstalige film.

In Un Prophète vertelt Audiard het verhaal van de tiener Malik El Djebena (Rahim) die in de gevangenis steeds verder verstrikt raakt in de criminaliteit en op den duur succesvol bendeleider wordt.

Un Prophète draait vanaf 4 februari in de Nederlandse bioscopen en zal z'n premiere op het Internationaal Film Festival Rotterdam beleven.



Cinemien