Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 14 december 2009

deelname MCA aan initiatief vuurwerkveiligheidsbril

Het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) wil graag dat iedereen ook in het nieuwe jaar scherp en helder blijft zien. Om deze reden doen de afdeling oogheelkunde en Correct Vision -ooglasercentrum gehuisvest binnen het MCA- wederom mee met een landelijke actie om vuurwerkveiligheidsbrillen onder de aandacht te brengen.

'Eén derde van alle gewonden die elk jaar als gevolg van vuurwerk vallen, loopt oogletsel op', stelt Dr. Dragt, oogarts in het MCA. 'De helft van de slachtoffers steekt zelf geen vuurwerk af, maar staat alleen maar te kijken. De vuurwerkveiligheidsbril zorgt ervoor dat de ogen bij het afsteken van rotjes of vuurpijlen optimaal zijn beschermd. De bril is er in volwassen- en kinderuitvoering en is ook te gebruiken tijdens het klussen.'

wilt u ook zo'n bril?
Om dit goede initiatief te steunen worden de vuurwerkveiligheidsbrillen vanaf woensdag 16 december tot het einde van het jaar ook in het MCA verkocht. Iedere werkdag kunt u van 9.00 tot 16.30 uur terecht op de polikliniek oogheelkunde (huisnummer 011). De bril kost ¤ 4,00.

De vuurwerkveiligheidsbrillen zijn een initiatief van Vuurwerkpreventie. Deze organisatie werkt intensief samen met ondermeer het Oogzorgnetwerk en de Brandwondenstichting.