Ingezonden persbericht


Kopenhagen is Going Dutch/ Oranje het nieuwe groen

Dat Going Dutch niet altijd wil zeggen ieder voor zichzelf betalen, maar ook kan betekenen laten we samen eerlijk delen werd duidelijk meegegeven aan alle bezoekers van de Klimaatconferentie in Kopenhagen, tijdens de presentatie van 1000 jongeren van het project How Old Will you Be in 2050?

1000 jongeren kleurde tijdens de klimaatconferentie in Kopenhagen deze stad in oranje. Dit gebeurde tijdens de 'Day of Youth and Future Generations', een dag waarin jongeren centraal stonden, of zichzelf centraal zetten. Aan het begin van de dag werden oranje T-shirts met de tekst 'How old will you be in 2050?' uitgedeeld, om jongeren herkenbaar te laten zijn en de boodschap uit te dragen dat het hun toekomst is waar over wordt onderhandeld. Dit resulteerde in een zee van oranje in het Bella Center, de jongeren waren duidelijk aanwezig! In het kader van deze dag waren er verschillende evenementen voor en door jongeren georganiseerd, waaronder een debat tussen jongeren en het hoofd van de klimaatonderhandelingen, Ivo de Boer.

Daarnaast overhandigden zij delegatieleden en regeringsleiders speciale sjaals met de boodschap, survival is NOT negotiable.

Tot grote verbazing van de initiatiefnemers zijn zowel de shirts en de sjaals het Fashion/boodschap onderwerp geworden van de conferentie van Kopenhagen the must have.

De internationale pers wereldwijd besteed aandacht aan het concept in woord en beeld waaronder BBC, CNN, Eljazeera, New York Times enz. maken melding van deze happening en T-shirts, en dragen daarmee de boodschap uit van de statement van de jongeren.

Vooral de manier waarop de shirts zijn geproduceerd, klimaatneutraal fair wear en natuurlijke materialen heeft veel sympathie gevonden en maakte duidelijk hoe iedereen zelf een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Jongeren konden direct laten zien welke projecten zij in India en zuid Amerika ondersteunen om de CO2 te compenseren.

Aanstaande vrijdag op de slotmanefestatie krijgen, op speciaal verzoek van de organisatie,

alle wereldleiders deze boodschap mee naar huis in de vorm van de sjaal.

Dit project is een samenwerking tussen 1000 jongeren vertegenwoordigers vanuit de hele wereld de United Nations Framework Convention on Climate Change VROM, EZ, EVD en DutchSpirit Fashion.