Ingezonden persbericht


Ascom benoemt Patrick Kreutzer tot Business Development Director Benelux

Utrecht, 14 december 2009 - Ascom heeft Patrick Kreutzer (44) benoemd tot Business Development Director. In zijn nieuwe functie is Kreutzer verantwoordelijk voor het definiëren en analyseren van doelgroepen en de markt van Ascom in de Benelux. Ook zal hij de focus op marktontwikkelingen en -potentieel optimaliseren en het producten- en van Ascom hierop aanpassen. Het vormgeven van de huidige middellange- en langetermijnvisie en -strategie behoort ook tot zijn werkzaamheden.

Voordat Kreutzer in dienst kwam bij Ascom, werkte hij ruim vijf jaar bij DAP Technologies als Vice-President Sales & Marketing EMEA, Russia & Asia. Dit bedrijf is een vooraanstaande producent van solide mobiele-computeroplossingen en -diensten voor uiteenlopende branches. Bij DAP hield Kreutzer zich voornamelijk bezig met organisatiebrede strategische plannen en was hij daarnaast verantwoordelijk voor het budget en de dagelijkse commerciële activiteiten. Hij leidde ook de volledige Sales-afdeling en rapporteerde direct aan de directeur. Hieraan voorafgaand was Kreutzer onder andere werkzaam voor GBC European Films Group als Commercial Director & Director of Sales voor de regio's EMEA en Rusland, en als Director Marketing & Sales bij Detron Industial Automation.

"Ik ben erg verheugd om bij een professionele organisatie als Ascom aan de slag te gaan", zegt Kreutzer. "Samen met mijn nieuwe team ga ik hard aan het werk om de Ascom-producten en -diensten verder te ontwikkelen en te positioneren. Ook het uitbreiden van bestaande markten en het aanboren van nieuwe markten en segmenten zie ik als een mooie uitdaging waar we ons met ons allen volledig voor gaan inzetten."

Co Hoonhoud, algemeen directeur Ascom Nederland B.V.: "Met Patrick Kreutzer aan boord versterken wij ons Business Development-team verder. Als groeiend internationaal bedrijf geven wij hoge prioriteit aan het ontwikkelen van de juiste producten en diensten om onze klanten te ondersteunen. Met Kreutzer aan het roer van deze afdeling verwachten wij een sterke impuls van de vernieuwingen binnen ons portfolio en een sterke groei van de verkoop van onze producten."

Over Ascom

Ascom levert sinds 1947 totaaloplossingen voor bedrijfskritische communicatie en veiligheid. De in-huis productoplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering stellen bedrijven en instellingen in staat kritische informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het ontwerp van de oplossingen staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passend totaalconcept te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom - preventief, maar ook correctief - voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership.



Ingezonden persbericht