Chronisch tekort aan single mannen tijdens Kerstactiviteiten


BEESD, 20091214 -- Datingsites staan er vol mee, single mannen van boven de 40 die houden van gezelligheid, uitgaan, actief en levenslustig zijn, dol op theater en stedentrips en natuurlijk het glaasje wijn bij de openhaard. Maar wat doen ze met Kerstmis en Oud en Nieuw? Waarschijnlijk blijven ze onder de kerstboom zitten of achter de computer want actief zijn de meeste zeker niet. In Nederland zijn er vele organisaties die tal van activiteiten organiseren voor singles. Ook rondom de feestdagen. En ze kennen allemaal hetzelfde probleem: een chronisch tekort aan mannen.

Ook activiteitenorganisatie Mates & Dates voor de 40+ single kampt met dit probleem. Thea Post, eigenaresse van Mates & Dates zegt hierover; "De reserveringen voor onze jaarlijkse Oud & Nieuw party stromen binnen. Inmiddels zitten we dan ook vol. Voor de dames dan welteverstaan, want voor heren is er nog meer dan voldoende plaats. Ik denk vaak, als die mannen eens zouden weten hoeveel leuke vrouwen zij op een gezellige en ongedwongen wijze kunnen ontmoeten dan zouden ze in de rij staan".

Omdat Mates & Dates streeft naar een evenwichtig aantal mannen en vrouwen tijdens alle activiteiten staan er inmiddels al vele vrouwen te popelen op de reservelijst. De enige manier voor hen om nog aan de kerstdis te kunnen aanschuiven is als er meer single mannen zich aanmelden voor het kerstdiner of het Oud en Nieuw feest. Thea Post hoopt dan ook van harte dat de single man van boven de veertig alsnog in actie komt en zich net als de dames kan gaan verheugen op een gezellig kerstfeest en een bijzonder Oud & Nieuw.