Certificering erkent leverancier voor milieu- en arboprestaties van technologieën voor brandstofdistributie en het voorterrein van het benzinestation

Certificering erkent leverancier voor milieu- en arboprestaties van technologieën voor brandstofdistributie en het voorterrein van het benzinestation

AUSTIN, Texas (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20091214 --

De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (www.ISO.org) heeft Dresser Wayne (www.DresserWayne.com), wereldwijd marktleider op het gebied van energiedoseringstechnologieën voor voertuigen, de 14001-certificering toegekend voor belangrijke locaties in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Europa.

ISO14001 is een milieumanagementnorm die eisen voor milieubeheer specificeert. Het helpt organisaties de impact en risico’s te identificeren die worden geassocieerd met de uitstoot van koolstof, gebruik van energie en water, en afvalstromenbeheer en helpt programma’s te ontwikkelen die deze gebieden controleren en verbeteren. ISO is een non-profitorganisatie die internationale normen ontwikkelt voor het produceren en leveren van producten.

“Dit is een grote mijlpaal bij onze inspanningen om continue verbetering te bereiken voor rentmeesterschap van het milieu. We hebben hier binnen het gehele bedrijf aanzienlijk veel aandacht aan besteed”, aldus Neil Thomas, wereldwijd directeur van Dresser Wayne. “Het is goed voor het milieu, voor onze klanten, voor onze medewerkers en voor ons eindresultaat.”

De productportefeuille van Dresser Wayne bevat momenteel innovatieve oplossingen voor het leveren van groene en duurzame brandstof, emissiereductie en dampterugwinning. Deze innovaties helpen belanghebbenden binnen het gehele ecosysteem te voldoen aan milieu- en veiligheidseisen, gebruik te maken van nieuwe zakelijke mogelijkheden en een positieve invloed te hebben op het milieu.

“We werken voortdurend aan het beperken van de invloed van onze productenportefeuille, bedrijfsactiviteiten en uitgebreide toeleveringsketen op het milieu, zowel nu als in de toekomst. Meetprogramma’s, verbeteringsprojecten en training van werknemers helpen mensen op alle niveaus van de organisatie betrokken te raken bij de zaak, om zo duurzame groei te blijven behouden”, aldus Kevin Burnett, Sr. Director van de afdeling Global Operational Excellence bij Dresser Wayne.

Over Dresser, Inc.

Dresser, Inc. is marktleider op het gebied van de levering van producten met een hightech infrastructuur voor de wereldwijde energie-industrie. Het bedrijf heeft een vooraanstaande positie in een brede portefeuille van producten, waaronder kleppen, aandrijvingsmechanismen, meters, schakelaars, regelaars, producten voor pijpleidingen, motoren op aardgas, brandstofdistributiesystemen en bijbehorende verkooppuntsystemen en lucht- en gasbehandelingsapparatuur. De meest vooraanstaande merknamen in de portefeuille van Dresser zijn Dresser Wayne® brandstofdistributiesystemen, Waukesha® motoren op aardgas, Masoneilan® regelkleppen, Mooney® regelaars, Consolidated® drukaflaatkleppen, en Roots® ventilatoren en draaiende gasmeters. Het bedrijf beschikt over productie- en klantenservicefaciliteiten die strategisch over de hele wereld zijn verspreid en over verkoopafdelingen in meer dan 100 landen. De website van Dresser is toegankelijk via: www.Dresser.com.

Over Dresser Wayne

Dresser Wayne, met zijn hoofdkantoor in Austin, Texas (VS), is één van de grootste bedrijfseenheden van Dresser, Inc., en industrieel pionier op het gebied van brandstofdistributie. Eén van de door Dresser Wayne doorgevoerde vernieuwingen was dat het als eerste bedrijf zelfbedieningconsoles en brandstofmengautomaten op benzinestations heeft geïntroduceerd, alsmede in de pomp geïntegreerde apparatuur zoals kaartlezers en contant-geldautomaten, betalingssystemen met identificatie door middel van radiofrequentie en betalings-/communicatiesystemen met aanraakscherm. Bovendien ontwerpt en brengt Dresser Wayne softwaresystemen op de markt waarmee benzinestationhouders de aspecten van de "gemakswinkel" van hun benzinestations efficiënter kunnen beheren, inclusief inventariscontrole, prijslijstbeheer, werklastbeheer en site-beheer. De website van Dresser Wayne vindt u via: www.DresserWayne.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Contactpersoon media Dresser Wayne (Europa):
Lise-Lotte Nordholm, +46 40 360 553
lise-lotte.nordholm@dresser.com
of
Contactpersoon media Dresser Wayne (Noord-Amerika):
Rob Discher, +46 40 360 553

robert.discher@edelman.com