Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 22 oktober 2009

NIEUWE AWARD BIJ DE STATE AWARDS:
DE 101BARZ AWARD

Nog maar een paar weken en de nominaties van de State Awards 2009 worden bekendgemaakt. Dit jaar is er een nieuwe award bijgekomen: de 101Barz Award. Rotjoch en crew hebben zestien studiosessies uit de laatste twaalf maanden geselecteerd en uit deze selectie gaan de vijf meest gewaardeerde video's door naar de State Awards verkiezingen die op 2 november zullen beginnen. Welke vijf dat worden kunnen de bezoekers van www.101barzaward.nl vanaf nu bepalen.

Wie maakte de beste mixtape dit jaar? Welke hiphopartiest is Rookie of the Year en wie zette in 2009 de beste live act neer? Dat en meer wordt bepaald in de tweede editie van State Awards, georganiseerd door BNN en State Magazine. Wie er met de awards naar huis gaan wordt voor het bepaald door het publiek. Op stateawards.nl kunnen fans vanaf maandag 2 november op hun favoriete artiesten stemmen in twaalf verschillende categorieën. De winnaar van de life time achievement award wordt gekozen door een vakjury. Op maandag 14 december vindt de uitreiking van State Awards plaats in de Melkweg, Amsterdam.

De lijst met genomineerden voor State Awards is samengesteld door een speciale kiescommissie. Naast Lee Stuart (State Magazine), Rotjoch (101Barz) en Djef (Lijn5) zijn dit jaar ook Job de Wit (journalist/dj), Venz (Lijn5), Gert-Jaap Hoekman (Revu) en Amir Charles (MTV/TMF) toegevoegd aan de commissie.

Met de State Awards wil BNN de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphop scene. De State Awards worden georganiseerd door BNN en State Magazine in samenwerking met 101Barz, Lijn5 en Revu.