SMK

Hoorzitting 14-12-2009
Milieukeur Dierlijke Producten - varkens

SMK stelde, na evaluatie van de huidige criteria, voorstellen op voor de herziening van het certificatieschema Milieukeur Dierlijke Producten - varkens. In deze herziening zijn de criteria voor Milieukeur varkens geschikt gemaakt voor gebruik in heel Europa. Dit betekent dat de opzet is aangepast zodat ook buitenlandse varkensbedrijven hun bedrijfsvoering kunnen laten certificeren indien zij voldoen aan de gestelde eisen.

De thema's zijn gelijk gebleven: milieu in en om het bedrijf, voer en dierenwelzijn. Binnen deze thema's is een aantal verplichte eisen opgenomen en een meetlat waar de ondernemer een keuze kan maken uit meerdere mogelijkheden. Na vaststelling begin 2010 worden deze criteria ook vertaald in het Engels. SMK organiseert een openbare hoorzitting voor bespreking van de conceptcriteria Milieukeur varkens.

Het doel van de bijeenkomst is geĂŻnteresseerden de mogelijkheid te bieden om te reageren op de conceptcriteria. Het College neemt de reacties mee in de definitieve besluitvorming en stelt de criteria vervolgens vast voor publicatie.

De hoorzitting Milieukeur Dierlijke Producten - varkens vindt plaats op:

Maandag 14 december 2009 om 9.30 uur in Hotel Central, Burgemeester Loeffplein 98, Den Bosch

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden per e-mail (smk@smk.nl) of per fax. Download hier het antwoordformulier. Geef hierop aan of u het conceptschema wilt ontvangen. Twee weken voor de hoorzitting ontvangt u dan het concept certificatieschema Milieukeur Dierlijke Producten - varkens en de routebeschrijving.




SMK