Ingezonden persbericht


Beurs is 'crisisbestendig' en volledig gevuld.

Leeuwarden bereidt zich voor op Nederlands grootste beurs op het gebied van landbouwwerktuigen. Ook in tijden waarin crisis bijna een werkwoord is, worden tienduizenden belangstellenden in de Friese hoofdstad verwacht. De bezoekers, die ook veelal de hand op de knip houden, zullen wel met een andere instelling dan twee jaar geleden naar de beurs komen, verwacht beursmanager Jacco van Emst.

Bovenaan de uitnodiging voor de achttiende Landbouwwerktuigenbeurs, die voor de tweede keer in het WTC Expo in Leeuwarden wordt georganiseerd, staat 'Omdat de tijd niet stil staat...'. Treffend. Twee jaar geleden kwamen de bezoekers met een gerichte visie naar de beurs. De melkprijs was hoog en de beurs was een plek waar aankopen konden worden gedaan. ,,Dat zul je nu minder zien", weet Jacco van Emst. De tijden zijn veranderd. De melkprijs is laag en agrariërs zijn voorzichtig in het doen van investeringen.

Naast exposanten zoals tractorfabrikanten, importeurs en dealers komen ook deelnemers uit het segment van melktechniek, stalinrichting en akkerbouw. ,,Alles op het gebied van landbouw is hier te vinden. Zowel voor binnen- als buitenwerk. Daarnaast kunnen de bezoekers ook over randzaken als financiën te weten komen."

Tijdens de beurs zullen er weer de nodige noviteiten op de beurs te zien zijn. O.a. komt Simmer Agri met de Vaccar Clusterflush, Hoopman Machines met de Hippo-2000 bietenreinigingstrommel, Beerepoot Agri met de Groene Vlag Roostervloeren en nog veel meer.... Op de site www.wtclandbouw.nl vindt u een uitgebreid overzicht van de noviteiten. Tijdens de beursdagen zullen deze ook gepresenteerd worden op de stands en aanwezig zijn in een persmap.

Nieuw is een afdeling over tuin- en parktechniek. ,,Voorgaande jaren bleek er vraag naar dit segment van werktuigen te zijn. Niet alleen van bezoekers, ook exposanten gaven ons de tip mee om eens na te denken over deze uitbreiding van het deelnemersveld. We hebben besloten om hier gehoor aan te geven."

Na zestien edities in Zuidlaren is de Landbouwwerktuigenbeurs in 2007 voor het eerst in Leeuwarden gehouden. Met evenveel succes. In 2007 namen ruim driehonderd exposanten uit binnen- en buitenland deel. In dat jaar ontving de Landbouwwerktuigenbeurs 48.421 bezoekers. De organisatie hoopt dat de achttiende editie van de beurs dat record uit de boeken schrijft.

Openingstijden:
Maandag 14 december 10.00 - 18.00 uur Dinsdag 15 december 10.00 - 21.00 uur Woensdag 16 december 10.00 - 18.00 uur Donderdag 17 december 10.00 - 18.00 uur