Gemeente Strijen


2009

Opgeruimde dorpsgenoten gehuldigd

STRIJEN - Maandag 14 december aanstaande huldigt wethouder Wilko van Tilborg zes zogenaamde ZwerfAfvalPakkers (ZAP'ers) in de gemeente Strijen. ZAP'ers zijn inwoners die zich inzetten voor een schone leefomgeving. De wethouder gaat bij hen op bezoek in Activiteitencentrum Het Molenschaer.

Een schone wijk is iets waar gemeente en inwoners samen voor moeten zorgen. Het afgelopen jaar hebben weer vele Strijenaren zich ingezet om rommel in de eigen buurt op te ruimen. Ter promotie is ooit de ZAP-actie in het leven geroepen. Hierin werkt de Stichting Nederland Schoon samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, VNO-NCW en het ministerie van VROM. De gemeente Strijen hecht veel waarde aan de inzet van de Strijense ZwerfAfvalPakkers en wil hen hiervoor graag bedanken. De wethouder reikt dit jaar daarom zes ZAP-speldjes en
-oorkondes uit aan te weten: Kees Valk, Arie Goud, Michael Groenenberg, Stefan Kluit, Pim Vreugdenhil en Willem Prins.

Wethouder Wilko van Tilborg: ,,Schoon trekt schoon aan. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de gemeente opgeruimd is en blijft. Gelukkig zetten in Strijen veel vrijwilligers zich hiervoor in. Want het is ook leuk om samen met je school, straat of de hele buurt aan de slag te gaan."