Ingezonden persbericht


Actie voor intercity in Harderwijk

ROVER en de VVD Harderwijk-Hierden voeren op 14 december actie op station Harderwijk. Doel van de actie is het onder de aandacht brengen van de wens om een snelle verbinding met Utrecht en Zwolle te verkrijgen. Sinds 2007 stoppen de stoptreinen Zwolle - Utrecht ook vanaf Amersfoort op alle stations. Wie van Harderwijk naar Utrecht wil reizen stopt onderweg tien keer, of moet in Amersfoort overstappen en wachten.

Om het overtollige autoverkeer rond Harderwijk in te dammen is met spoed een betere treinverbinding nodig. Terwijl in het hele land een toename van het aantal treinreizigers kan worden vastgesteld, blijft in Harderwijk het aantal treinreizigers gelijk. Relatief is er dus sprake van achteruitgang. De langzame rit met vele stoppen maakt de trein dan ook niet aantrekkelijk. Toch zijn de spitstreinen vaak nog veel te vol. Meer capaciteit zou een oplossing bieden. In 2012 verbetert de dienstregeling door de opening van de Hanzelijn Lelystad - Zwolle, het grote aantal stops zal hier echter niet mee worden teruggedrongen.

Maandag 14 december voeren ROVER en VVD een actie op station Harderwijk om actie te voeren voor Harderwijk als intercity-station. Reizigers worden gevraagd hun mening te geven op www.harderwijkintercity.nl en krijgen een flyer aangeboden namens ROVER en de VVD-Harderwijk-Hierden.

De regionale afdeling Amersfoort van Reizigersvereniging ROVER wil dat de capaciteitsproblemen op het traject snel worden opgelost. Dit kan vrij eenvoudig door enkele intercity's in de spitsuren ook in Harderwijk te laten stoppen. De dienstregeling biedt daarvoor voldoende ruimte, waardoor ook doorgaande reizigers over hun hele reis niet langer onderweg zullen zijn. Deze oplossing is zo eenvoudig, dat die snel zou kunnen worden ingevoerd. ROVER doet daarom bij iedere gelegenheid pogingen deze oplossing ingevoerd te krijgen.




Ingezonden persbericht