Ingezonden persbericht


Kwik-Fit Nederland
Celsiusstraat 15
3846 BK Harderwijk

Harderwijk, 14 december 2009

Persbericht

Vooral meer accu problemen door vorst
Eerste vorst zorgt voor extra drukte

De eerste nachtvorst van dit jaar zorgt voor flinke drukte bij autoservicebedrijf Kwik-Fit. Dit wordt met name veroorzaakt door accu's die het door de eerste vorst van dit jaar hebben begeven. Het weer heeft ook direct invloed op de vraag naar ander onderhoud zoals banden en onderhoudsbeurten.

Arjan van der Meer, marketingmanager Kwik-Fit: "Slecht werkende accu's vallen in de winter direct door mand. De slijtage van een accu verloopt geleidelijk. Het begint al in de zomer. Extreme hitte onder de motorkap zorgt voor capaciteitsverlies. Als in de winter de auto extra startweerstand nodig heeft en de accu onvoldoende vermogen heeft dan krijg je de auto niet aan de praat. Zo'n onverwachte situatie kun je voorkomen door elk jaar het vermogen van de accu te laten controleren.", aldus Arjan van de Meer, marketingmanager Kwik-Fit.

Ook meer vraag naar onderhoud
Van der meer: "Waar het onderhoud tot voor kort werd uitgesteld zien we dat nu automobilisten weer meer voor veiligheid kiezen. Dat resulteert in meer vraag naar nieuwe banden en onze grote en kleine onderhoudsbeurten. Dit zijn piekmomenten die elk jaar terugkomen. Het weer kunnen we niet voorspellen, maar we zijn wel voorbereid op dit soort situaties door voldoende voorraad en extra mankracht paraat te hebben".