Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Sanoma acquireert Golf.nl

Hoofddorp, 14 december 2009 - Sanoma Men's Magazines (SMM), dochter van Sanoma Uitgevers, heeft Nederlands grootste golfsite Golf.nl overgenomen.

SMM acquireert Golf.nl van Finodex b.v. van Herbert Robijn. Met deze overname versterkt SMM haar marktleidende positie als special interest sportuitgever. Jan Paul de Wildt, uitgever Sport SMM: "Wij zijn marktleider in golfmedia en het is onze strategie om deze positie in print en online verder uit te bouwen. Golf is met 350.000 beoefenaars en een groei van 20.000 leden per jaar de snelst groeiende sport in Nederland en daar zijn onze ambities ook naar. Ik ben dan ook zeer content met deze acquisitie. We lanceren bij de start van het golfseizoen 2010 een nieuwe golfportal onder de naam Golf.nl waar wij onze huidige online activiteiten van Golfsite.nl in zullen integreren."

Golfmedia

Sport is één van de aandachtsgebieden van Sanoma's mannentak. SMM geeft 13 printtitels in sport uit waaronder Sportweek, Fiets, Zeilen en Hockey.nl. In golf is SMM marktleider met twee controlled circulation uitgaven in opdracht van de Nederlandse Golf Federatie: Golf Journaal met een oplage van 150.000 en Golf Nieuws met een oplage van 135.000. Daarnaast geeft SMM de golfglossy Golfer's Magazine uit, in samenwerking met het Amerikaanse Golf Digest van uitgeverij Condé Nast. Online heeft SMM de site Golfsite.nl.

Over Sanoma Men's Magazines
Sanoma Men's Magazines (SMM) is uitgever van AutoWeek, Belegger.Magazine, Computer Idee (50%), De Nationale Botenbank, Duck Out, Fiets, FietsActief, Formule1.nl, Gamer.Magazine, Golfers Magazine, GOLFjournaal, GolfNieuws, Grasduinen, hockey.nl, James, KIJK, MOTO73, MOTOR, Revu, Panorama, Playboy, Procycling, Sportweek, Start met Wielrennen, Truckstar, TV Film, Willie Wortel Magazine, Zeilen, Zo Zit Dat en talloze succesvolle websites, waaronder autotrader.nl, insidegamer.nl, AutoWeek.nl, Belegger.nl, Playboy.nl en Gamer.nl. Sanoma Men's Magazines is een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Voor meer informatie over Sanoma Men's Magazines: www.smm.nl.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en circa 180 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen -" Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Sanoma Uitgevers mag zich sinds juni 2009 één van de vijf beste werkgevers van Nederland noemen volgens het jaarlijkse onderzoek van Effectory en VKbanen. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt deel uit van Sanoma Magazines. De tijdschriften en digitale media van Sanoma Magazines informeren, inspireren en verbinden miljoenen mensen in verschillende levensfasen in 13 Europese landen. Sanoma Magazines is een Divisie van de Sanoma Group, een sterke Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Sanoma Uitgevers is ook te volgen op Twitter: twitter.com/SanomaNL.