Ingezonden persbericht


Verlichting Accor hotels springt op groen

Vóór Kerst 6.250 LED-lampen in alle openbare ruimten

Alle Accor hotels in Nederland, Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, Etap en Formule 1, krijgen dit jaar de groenste verlichting ooit. Voordat de kerstdagen beginnen, brengen medewerkers namelijk LED-verlichting aan in alle openbare ruimten van de hotels. Het gaat in totaal om 6.250 LED-lampen die voor een energiebesparing van maar liefst 80 procent gaan zorgen. Onder toeziend oog van de Kerstman is vandaag begonnen met de bezorging van de duurzame verlichting bij de verschillende Accor hotels in Nederland.

De grootschalige vervanging van de verlichting vindt plaats in het kader van de verduurzaming van de hotelexploitatie. Met behulp van een energiescan heeft Accor Hospitality Nederland in samenwerking met Philips het afgelopen jaar het elektriciteitsverbruik in de hotels onder de loep genomen. "Op grond van deze uitkomsten hebben we ervoor gekozen de vervanging van de verlichting in de openbare ruimten te versnellen", aldus Directeur Technical Services Norbert Smit van Accor Hospitality Nederland.

Naast de forse energiebesparing profiteert Accor Hospitality Nederland ook van significant lagere onderhoudskosten dankzij de lange levensduur van de Philips MasterLED-lamp (45.000 uur), waarvoor de hotelgroep heeft gekozen. Norbert Smit: "Door het overschakelen naar LED-verlichting in de openbare ruimten realiseren we het snelst een reductie van het elektriciteitsverbruik. Daar brandt een belangrijk deel van de verlichting vrijwel 24 uur per etmaal, terwijl de verlichting in de hotelkamers relatief beperkt wordt ingeschakeld."

De eerste stap werd gezet tijdens de verbouwing van ibis Amsterdam City Stopera afgelopen zomer. De installatie van honderd MasterLED-lampen had onmiddellijk effect. Het stroomverbruik nam met 13 procent af ten opzichte van vorig jaar. Norbert Smit: "De verlichting in de ibis hotels hebben we als eerste gedaan. Deze hotels zijn in het bezit van het ISO 14001-certificaat dat onder meer specifieke eisen stelt aan het omgaan met energie."

Na ibis is het nu de beurt aan de hotelmerken Sofitel, MGallery (The Convent Hotel), Novotel, Mercure, Etap en Formule 1 om over te schakelen op LED. In de donkere dagen voor kerst riep de elektrotechnische groothandel Conelgro BV de hulp in van de Kerstman om de ruim zesduizend lampen op de plaats van bestemming te krijgen. Vandaag werd in het distributiecentrum van Conelgro een begin gemaakt met de uitlevering van de LED-verlichting volgens een op maat gesneden logistiek plan.

De vervanging maakt onderdeel uit van een energiebesparingsprogramma van Accor Hospitality Nederland.

Onder het toeziend oog van de Kerstman is vandaag begonnen met de bezorging van duurzame verlichting bij de Accor hotels in Nederland.

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zijn klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
* Hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Accor Thalassa, Lenôtre en CWL;
* Zakelijke dienstverlening: 32 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management). In Nederland biedt Accor Hospitality zijn gasten een brede keuze uit 43 hotels, van het luxe tot het budgetsegment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel ­ The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 17 Merrcure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule I hotels. Voor meer informatie: www.accor.com.