Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Denktank Eneco adviseert Cramer:
duurzame energie dichter bij huis

ENECO OVERHANDIGT MINISTER IN KOPENHAGEN VISIEDOCUMENT

Kopenhagen, 14 december 2009 Op de klimaattop in Kopenhagen heeft Eneco vanmiddag de resultaten van haar denktanksessie aangeboden aan milieuminister Cramer. In dit visiedocument beschrijft Eneco hoe het energiebedrijf van de toekomst een bijdrage kan leveren aan een beter klimaat. Een deel van de oplossing is ruimte bieden voor eigen duurzame opwekking van energie door bedrijven, huishoudens en wijken. Een andere conclusie is dat Nederland echt moet kiezen voor een focus op één of enkele speerpunten (bijvoorbeeld wind op zee en/of biomassa). Dit levert een internationale voortrekkersrol op waarmee een nieuwe exportmarkt wordt gecreëerd.

Minister Cramer reageerde enthousiast op de inbreng van Eneco en haar partners. Het motto van Eneco is: We gaan vooruit! Dat gaan we zeker doen , aldus Cramer.
Eneco werkt aan haar doelstelling voor een volledig duurzame energievoorziening in 2030. Enecos denktank in Kopenhagen heeft een nieuwe impuls gegeven aan het behalen van deze doelstelling. Met inbreng van deskundigen van o.a. WNF, Rabobank, VNO-NCW en Ecofys heeft zij inspiratie gekregen om verder te bouwen aan het duurzame energiebedrijf van de toekomst.

Over Eneco
Eneco (www.eneco.nl) voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming en investeert de komende jaren substantieel in duurzame energie. Eneco ontwikkelt duurzame energieprojecten die werken met windkracht, waterkracht, zonlicht, biomassa en warmte. In totaal bedient het energiebedrijf circa twee miljoen zakel jke en huishoudelijke klanten. Eneco heeft 7.000 medewerkers (=6.300 i
FTE). Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam
.