Gemeente Berkelland


Vijf inwoners van Berkelland beloond voor hun inzet als ZwerfAfvalPakker


Vijf inwoners van de gemeente Berkelland zijn op donderdag 10 december in de raadzaal van het gemeentehuis in Borculo in het zonnetje gezet. Zij werden bedankt voor het regelmatig vrijwillig opruimen van zwerfafval in hun directe leefomgeving. Uit handen van wethouder Dennis Meijerink ontvingen zij een officieel ZwerfAfvalPakker-speldje (ZAP-speldje), een bijbehorende oorkonde en een boek over zwerfafval. Deze alternatieve "speldjesregen" werd landelijk voor de zesde keer en in Berkelland voor de tweede keer georganiseerd.

De vijf mensen die zijn onderscheiden werden op 10 december `s morgens ontvangen in de raadzaal. Zij waren door de mensen die hen hadden voorgedragen met een smoes naar het gemeentehuis gelokt, om de verrassing niet te bederven. Daar hield wethouder Dennis Meijerink een toespraak, waarin hij de echte reden van de bijeenkomst onthulde en de vijf voorgedragen inwoners bedankte voor hun geweldige inzet voor de maatschappij als geheel en de gemeente in het bijzonder.

Uitreiking

De bijeenkomst had een feestelijk karakter. Alle aanwezigen werden ontvangen met koffie/thee en gebak. Na de toespraak van de wethouder, overhandigde hij iedere genomineerde vrijwilliger het ZAP-speldje, een bijbehorende oorkonde en een interessant boek over zwerfafval. Uiteraard ontving iedere vrijwilliger ook een mooie bos bloemen. Ter afsluiting van de bijeenkomst was er voor alle aanwezigen gelegenheid om de `ZAPpers' te feliciteren met hun welverdiende onderscheiding.

ZwerfAfvalPakkers
De vijf vrijwilligers uit Berkelland die in het kader van de ZAP-actie werden beloond voor hun inzet zijn:

* De heer J. Barink uit Borculo, voor het opruimen van zwerfafval langs zijn woon-werk route in Borculo, die hij dagelijks te voet aflegt.

* Mevrouw A. Schoenmaker uit Borculo. Zij ruimt sinds jaren elke week het zwerfafval op langs het fietspad naar Barchem.
* Mevrouw I. van Rheenen uit Ruurlo. Zij is niet alleen een toegewijde ZwerfAfvalPakker in Ruurlo, maar heeft ook een paar honderd dorpsgenoten aan het ZAPpen gekregen.
* Mevrouw A. Roskam uit Ruurlo, voor het regelmatig opruimen van zwerfafval langs een groot gedeelte van de Stapeldijk in Ruurlo en voor huize Ruurlo.

* De heer C. Haanepen uit Borculo, die veel zwerfafval opruimt rond de Pagendijk in Borculo en ook schoonmaakt rondom de vijver bij de watermolen in Borculo.