Provincie Noord-Holland


- Persbericht -

Haarlem, 14-12 2009

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 14 december is op initiatief van de VVD Statenfractie een bijzondere motie aangenomen. Hierdoor krijgt Artis een financiële injectie van E 10 miljoen van de provincie Noord-Holland.

VVD Statenlid Ruben Vis: Dit is de grootste subsidie die de provincie ooit heeft gegeven aan een specifieke instelling.

Het bedrag wordt gespreid over een maximale termijn van 5 jaar, en zal d.m.v. het Artis Masterplan worden besteed aan nieuwe dierenverblijven, een Kennisplein, renovatie van het Museum van Biodiversiteit, een ondergrondse parkeergarage, en een nieuw te realiseren MicroZoo vol bacteriën en microben.

Volgens de VVD betekent deze investering een grote impuls voor de Noord-Hollandse economie doordat met dit project vele nieuwe banen worden gecreëerd. Tegelijkertijd geeft het een impuls aan toerisme, door de aantrekkingskracht van een unieke combinatie van recreatie, educatie, natuurhistorie in een top-dierentuin.

Ook bieden de plannen nieuwe aanknopingspunten voor wetenschappelijke kennis en onderwijsprojecten voor scholen, waarbij het de bedoeling is dat kinderen en bewoners/deelnemers van zorginstellingen in Noord-Holland voor een zelfde gereduceerd groepstarief toegang krijgen tot Artis.

Tenslotte wordt door het Kennisplein een parkachtig, publiek vrij toegankelijk groen plein gecreëerd, wat een aanwinst zal zijn voor de stedelijke omgeving van Artis.

Door dit besluit wil de VVD bijgedragen aan concrete maatregelen in het kader van herstel na de financiële crisis.


******** einde persbericht********