Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 14 december 2009

WINNE, ZWART LICHT EN FRESKU GROTE WINNAARS STATE AWARDS

POSTMAN WINT LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

Vanavond heeft Lange Frans in een ramvolle Melkweg de winnaars bekend gemaakt van State Awards 2009. Winne, Zwart Licht en Fresku zijn als grote winnaars uit de bus gekomen. Zij gingen ieder met drie awards naar huis. The Flexican kreeg de award voor Beste DJ, FS Green voor Beste Producer en Hef, Crooks en Adonis voor Beste Mixtape. De jury eerde Postman met een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse hiphop. State Awards 2009 werd voor de tweede keer georganiseerd door BNN en State Magazine in samenwerking met 101Barz, Lijn5, Buma Cultuur en Revu.

Zwart Licht won als rookie vorig jaar nog de Drop Your Demo Award, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende groepen in Nederland. Het drietal kreeg de award voor Beste Groep, Beste Live Act en Beste Videoclip. Winne pakte de award voor Beste Artiest en Beste Album. Bovendien gaf het publiek hem de 101Barz Award voor de beste studiosessie. Fresku kwam in 2009 vooral met het nummer Twijfel in de spotlight te staan. Naar aanleiding van deze track ontving hij de award voor Beste Single. Daarnaast kreeg hij de Revu Rookie Of The Year Award voor beste nieuwkomer en de Lijn5 Award voor de beste verse, waarbij gekeken is naar creativiteit, onderwerpkeuze en het taaltechnische aspect.

De afgelopen maand werden er door fans ruim 135.000 stemmen uitgebracht op stateawards.nl. Tijdens de uitreiking in de Melkweg gaven Zwart Licht, Perquisite, GMB en Jiggy Djé een stampend live optreden voor de prijswinnaars en genodigden. Op donderdag 17 december om 21.00 uur zendt 101.TV een registratie uit van de awardshow.

Winnaars State Awards 2009 Winne * Beste Artiest * 101Barz Award * Beste Album - Winne zonder strijd Zwart Licht * Beste Groep * Beste Live Act * Beste Videoclip - Backup Staat Klaar Fresku * Revu Rookie Of The Year * Beste Single - Twijfel * Lijn5 Award - Eerste verse uit het nummer Twijfel. The Flexican * Beste DJ Hef, Crooks en Adonis * Beste Mixtape - Boyz in de hood FS Green * Beste Producer Postman * Life Time Achievement Award




Ingezonden persbericht