Gemeente Boxtel


Uitvoering Dommel door Boxtel


10-12-2009


Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel werken samen aan de uitvoering van het tweede deeltraject van het project Dommel door Boxtel: baggeren, beekherstel en een ecologische verbindingszone op de oever. Op deze pagina krijgt u regelmatig informatie over de voortgang en de planning van de werkzaamheden. Ook vindt u hier iedere week informatie over het traject in de Dommel dat de weken daarop zal worden gebaggerd, zodat omwonenden hierop zijn voorbereid.


Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Baggertraject komende week


Voor de komende week is gepland om het traject tot aan De Strodekker te baggeren. Dit was ook al voor de afgelopen week gepland, maar de aannemer is minder goed opgeschoten dan was verwacht. Het gedeelte tussen de Vorsenpoel en De Klapwaker is wel gebaggerd.


Transportroute


Het gebaggerde slib wordt met grote vrachtwagens afgevoerd. Voor de transportroute zijn stalen rijplaten gelegd om het terrein niet kapot te rijden. De draagkracht van de grond is hier niet zo groot. Langs de hele zuidoever van de Dommel zal daarom een stalen platenbaan worden aangelegd.


Veiligheid


Waterschap De Dommel wijst er nadrukkelijk op dat belangstellenden vooral aan de Boxtelse kant van de Dommel moeten blijven. Het is levensgevaarlijk om op de zuidelijke oever te komen. Het is voor de aannemer onmogelijk om vanuit de graafmachine in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt. De chauffeurs gaan er vanuit dat er niemand anders op het terrein is. Nieuwsgierigen worden dan ook zonder pardon weggestuurd.


Nadere informatie


Namens Waterschap De Dommel wordt het werk wederom begeleid door Adviesbureau Arcadis.


Uitvoering werk


Voor vragen over de uitvoering van het werk (bijvoorbeeld over mogelijke overlast) kunt u terecht bij de heer André Goedemans van Arcadis, 06 27061595.


Algemene vragen


Voor algemene vragen over de uitvoering van het project kunt u terecht bij de heer Peter Petter van Arcadis, (073) 680 92 11.


Project Dommel door Boxtel


Voor vragen over het totale herinrichtingproject Dommel door Boxtel kunt u contact opnemen met de heer Eric Schellekens, projectleider Dommel door Boxtel van Waterschap De Dommel, (0411) 61 83 32, of via e-mail eschellekens@dommel.nl.


Website


Op de website www.dommel.nl/dommeldoorboxtel staat meer algemene en actuele informatie over dit project.