Gemeente Heemskerk


vrijdag, 27 november 2009

Informatieavond werkzaamheden project 'Noorderveld'

Medio januari 2010 beginnen de werkzaamheden voor het project "waterberging en natuurontwikkeling Noorderveld".

De gemeente Heemskerk en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseren daarom op dinsdag 15 december tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond voor omwonenden in de raadzaal van het gemeentehuis te Heemskerk.

Op deze avond zijn medewerkers van de aannemer, het hoogheemraadschap, de gemeente en de toekomstig beheerder PWN aanwezig, om gedetailleerde informatie te geven en mogelijke vragen van belangstellenden te beantwoorden. De omwonenden hebben inmiddels een uitnodiging voor de inloopavond ontvangen.

De werkzaamheden bestaan uit het ontgraven van zand, het profileren van het gebied en het aanleggen van diverse "kunstwerken", zoals duikers, stuwen, een vossenrooster en een windmolentje. Het ontgraven van de grond duurt circa drie maanden. Tijdens deze periode rijden dagelijks meerdere keren per uur vrachtwagens door de Verlengde Baandert om het zand af te voeren vanuit het plangebied naar hun eindbestemming. De tijdelijke weg door het park Verlengde Baandert staat in verband met veiligheid geheel in de hekken. Het park is daardoor slechts beperkt bruikbaar voor wandelaars. De speelvoorzieningen blijven toegankelijk. De totale uitvoering van het plan duurt tot eind 2010.

Het gebied ziet er tijdens en na de uitvoeringsperiode anders uit. Dit betekent dat er enige tijd overheen zal gaan, voordat het weer net zo mooi groen is als nu. Dit alles is echter noodzakelijk om in het gebied een waterberging en meer natuurwaarde te kunnen creëren. De gemeente en het hoogheemraadschap doen er alles aan om de hinder en overlast zoveel mogelijk te beperken.

---