Gemeente Zoetermeer

Scrooge ontsteekt verlichting Kerstboom in de Dobbe

Net als de vier voorgaande jaren wordt de Stadskerstboom in de Dobbe in het licht gezet. Dit jaar ontsteekt het beroemde kerstfiguur Scrooge, voorafgaand aan de traditionele 'Kaarsjesavond' de verlichting op dinsdag 15 december om 18.30 uur. Omdat Zoetermeer graag duurzaam wil zijn is er gekozen voor milieuvriendelijke ledverlichting.

De kinderen kunnen bij de lampionkraam een gratis lampion met lichtje halen en gelijk ook een prijsvraagformulier invullen waarop ze kunnen raden hoeveel ledlampjes in de boom hangen. Een tipje van de sluier, het zijn er duizenden. Na het ontsteken van de verlichting is er een lampionoptocht langs het Dobbe-eiland naar de Dorpsstraat.

Op 15 december is er voor de liefhebbers tussen 18.00 en 18.45 uur gratis erwtensoep, glühwhein en warme chocolademelk. Deze lekkernijen zijn te verkrijgen bij een kraampje naast het restaurant Bo&Ro aan de Markt. Vanaf 16.00 uur rijden er twee arrensleeën rond met in de ene slee de Buston Keaton Christmas Band, in de andere slee kunnen mensen plaatsnemen om zo een gratis rondje te rijden.

Programma
16.00 uur Arresleeën rijden met Buston Keaton Christmas Band tussen centrum West en Markt
17.45 uur Ontvangst Scrooge en bezoekers met erwtensoep, chocolademelk en glühwein.

18.00 uur Optreden Buston Keaton Christmas Band op de Markt
18.20 uur Toespraak Scrooge
18.30 uur Scrooge vaart naar de ponton voor het ontsteken van de lichtjes
18.45 uur Scrooge loopt met kinderkoor in lampionoptocht langs Dobbe-eiland naar de 'Kaarsjesavond' in de Dorpsstraat waar hij de Ster van Bethlehem in de top van de kerstboom voor de Oude Kerk gaat zetten

19.00 uur Bekendmaking winnaar aantal lampjes bij de hervormde kerk Dorpsstraat
19.05 uur Einde programma