Gemeente Andijk


NAH sportmiddag

08-12-2009 10:31
Sportmogelijkheden voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel

Op dinsdag 15 december a.s. wordt er in Cultureel Centrum de Huesmolen in Hoorn een sportmiddag georganiseerd.
Deze sportmiddag wordt georganiseerd voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. De organisatie is in handen van Sportservice Noord-Holland en Activiteitencentrum de Scholekster.

Geregeld komen er bij de regiomedewerker aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland sportvragen binnen van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. Mensen waarvan de hersenen beschadigd zijn door een ziekte of ongeval. Jaarlijks worden 50.000 mensen getroffen door hersenletsel. Deze groep mensen ervaren dat het niet altijd mogelijk is om na de hersenbeschadiging terug te keren in hun reguliere sportvereniging. Het niveau of de intensiteit is te hoog geworden. Er zijn in de regio verschillende aangepast sportmogelijkheden waar het aanbod aangepast wordt aan de mogelijkheden van de sporters. Helaas is de onbekendheid over de mogelijkheden om aangepast te sporten een belangrijke reden dat (potentiële) sporters nog niet actief zijn. En dat terwijl beweging juist motorische verbeteringen, zelfvertrouwen en sociale contacten kan opleveren.

Om de sportmogelijkheden van mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel te laten zien en ervaren, organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten i.s.m. AC de Scholekster een sportmiddag. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Stichtingsbestuur van Sporthal Lingeweg. Tijdens deze middag kunt u de volgende sporten uitproberen: badminton, boccia (jeu de boules), yoga, beweeg mee...! (nordic walking), sjoelen en tafeltennis. Neemt u uw sport/binnen schoenen mee? Tevens is er een informatiestand aanwezig van Esdégé Reigersdaal en Vereniging Cerebraal. Deze patiëntenvereniging behartigd de belangen van mensen die na de geboorte getroffen zijn door een hersenletsel.

De sportmiddag wordt gehouden van 13.00-16.00 uur in het Cultureel Centrum de Huesmolen, Huesmolen 60, 1625 HZ in Hoorn. Komt u ook een kijkje nemen? Op de vernieuwde website kunt u meer informatie vinden over het sportaanbod in de regio. Voor persoonlijk contact kunt u bellen of mailen met Mariska Bakker, regiomedewerker aangepast sporten, telefoonnummer: 0229- 287704 of per e-mail.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |