Gemeente Diemen


Meepraten over Structuurvisie voor 2040

Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 15 december kunnen burgers en belangengroepen vanaf 16.00 uur tot 19.00 uur in het gemeentehuis hun ideeën en opmerkingen over de Structuurvisie voor 2040 geven. De gemeente Diemen is bezig met het opstellen van de Structuurvisie, het toekomstbeeld van Diemen. Er is nu een eerste aanzet voor het ruimtelijke beeld van de gemeente rond 2040, het Ruimtelijk Casco. Daarover zullen de komende periode opmerkingen en suggesties worden verzameld. Burgers en belangengroeperingen kunnen meepraten over Diemen in 2040.

In de Structuurvisie wordt uitgewerkt welke ruimtelijke ontwikkeling Diemen in de toekomst te wachten staat en waar welke activiteiten plaats gaan vinden. Waar wordt nog woningbouw ontwikkeld, welke ondernemingen willen we waar een plaats geven, waar ligt de nadruk op natuur en recreatie en waar is juist bereikbaarheid en bedrijvigheid belangrijk, welke sociale verbanden willen we met ruimtelijke ingrepen versterken? Deze en andere vragen zijn aan de orde in de Structuurvisie van Diemen.

Volgende fase
Op de Gemeentedag van 2008 en van 2009 is al aandacht besteed aan de Structuurvisie en ook op andere manieren zijn ideeën en suggesties gevraagd. Inmiddels is met de opstelling van het Ruimtelijk Casco een volgende fase bereikt. Dat geeft de gemeente aan met welk ontwikkelingsbeeld ze verder gaat werken aan de gewenste ruimtelijke en functionele structuur van Diemen. Dat Ruimtelijk Casco is inmiddels goedgekeurd door het college van Burgemeester en Wethouders. Ook de gemeenteraad zal binnenkort worden bijgepraat. Met de inbreng van bewoners en raad gaat de gemeente een concept Structuurplan opstellen. De planning is dat het Structuurplan in de loop van komend jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Het Ruimtelijk Casco is hier te vinden.

---