RTL Group

BN'ers bereiden galadiner in 'Herrie Met Sterren'

In Herrie Met Sterren, dinsdag 15 en 22 december te zien bij RTL 4, zetten tien bekende Nederlanders zich in voor het Leger des Heils. Onder de bezielende leiding van Chef-kok Herman den Blijker en gastheer Winston Gerschtanowitz moeten de sterren in twee dagen een perfect galadiner bereiden voor negentig gasten. Connie Breukhoven, Jeroen van der Boom, Edsilia Rombley, Nick & Simon, Lieke van Lexmond, Jeroen Nieuwenhuize, Lenette van Dongen, Robert ten Brink en Quinty Trustfull gaan deze uitdaging aan.

De sterren worden voor deze pittige uitdaging opgesplitst in twee groepen. Vijf van hen vormen de keukenbrigade en de andere vijf zijn verantwoordelijk voor de bediening en de aankleding van het restaurant. De eerste dag moeten zij, onervaren in het restaurantwezen, al direct aan de slag, want s avonds krijgen zij hun eerste vuurdoop tijdens het rehearsel diner voor cliënten van het Leger des Heils. Het is keihard buffelen voor de BNers, die er zelf voor moeten zorgen dat het vlees niet aanbrandt en dat de glazen heel blijven. Maar het allerbelangrijkste is uiteraard dat er een fantastisch diner wordt geserveerd en dat alles er tip top uitziet. De vraag is of iedereen uiteindelijk met een gerust hart kan gaan slapen om zich weer op te laden voor de tweede avond.

Dag twee staat in het teken van het galadiner en de opbouw van een catwalk voor een spectaculaire modeshow. Geen tijd dus voor een ochtendhumeur, want een paar uur later arriveren de volgende gasten alweer. Opnieuw moeten de keukenprinsen en prinsessen en bedienende sterren keihard aan de slag om er een onvergetelijke avond van te maken.

Om aandacht te krijgen voor de grote nationale inzamelingsactie van het Leger des Heils onder het motto Het Leger Kan De Kleren Krijgen, gaan een aantal grote couturiers aan de slag. Modeontwerpers Monique Collignon, Addy van den Krommenacker, Antoine Peters, Kim Bakker en SuperTrash gaan van de door het Leger des Heils ingezamelde kledingstukken nieuwe kleding ontwerpen. Deze ontwerpen worden tijdens het galadiner middels een modeshow aan alle gasten gepresenteerd.

Herrie Met Sterren belooft twee avonden vol hectiek, bloed, zweet en tranen waarbij gezelligheid en plezier de boventoon voert. Uiteindelijk kunnen Herman, Winston en de vermoeide sterren (hopelijk) terugkijken op een succesvolle samenwerking en gaat iedereen met een goed gevoel de kerst in.

Uitzending: dinsdag 15 december en dinsdag 22 december tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/herriemetsterren

---

Noot aan de redactie: Nieuw fotomateriaal van Winston Gerschtanowitz en Herman den Blijker of een groepsfoto van de kandidaten is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718971 of via eva.peters@rtl.nl.