Gemeente Lopik

Voortgang Rekenkamercommissie Triangel

In de raadsvergadering van dinsdag 15 december 2009 wordt het agendapunt 'Voortgang Rekenkamercommissie Triangel' besproken.

De gemeenteraad wordt voorgesteld de samenwerkingsovereenkomst voor de volgende vier jaar vast te stellen en de huidige leden van de rekenkamercommissie Triangel voor vier jaar te herbenoemen. Daarnaast wordt gevraagd de bijdrage aan de Stichting ondersteuning rekenkamer-functies Lopik, Montfoort en Oudewater vast te stellen op EUR 16.000 per jaar.

In juli 2009 hebben de raden van de gemeenten Lopik, Montfoort en Oudewater besloten in te stemmen met een continuering van de huidige constructie per 1 januari 2010 voor wederom een periode van vier jaar. Dit houdt in een overkoe-pelende stichting voor de ondersteuning van de drie rekenkamercommissies met daaronder voor elke gemeente een eigen rekenkamercommissie.

Voor de komende periode van vier jaar moet een nieuwe samenwerkingsovereen-komst worden gesloten tussen de drie gemeenten. Inhoudelijk verschilt de nieuwe overeenkomst niet van de huidige. Per
1 januari 2006 zijn de heren Monkel en Van Duin en mevrouw De Boer benoemd tot lid van Rekenkamercommissie Triangel voor een periode van vier jaar. Zij hebben aangegeven bereid te zijn een nieuwe zittingsperiode te aanvaarden. De voorgestelde bijdrage aan Stichting ondersteuning rekenkamerfuncties Lopik, Montfoort en Oudewater bedraagt
EUR 16.000 per jaar.